StoryEditorOCM

Nakon babljeg ljeta stiže crna zima! Čeka nas nagla promjena vremena, ponegdje i uz snijeg, temperature će osjetno pasti

Piše vijesti sd
12. listopada 2023. - 08:28

Iako je pred nama još jedan sunčan i iznadprosječno topao dan, približava nam se promjena vremena. Danas će se najviša dnevna temperatura penjati i do 28 °C, kaže prognoza DHMZ-a, ali već do kraja dana može biti nešto kiše na sjevernom Jadranu i u gorju, upozorava meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

I petak i subota bit će još uglavnom sunčani i suhi, tek uz rijetku oborinu lokalno na sjevernom Jadranu i u gorju. Uz dominantnu južinu, bit će iznadprosječno toplo, najavljuje meteorologinja. Ali i upozorava:

"Nedjelja donosi veliku promjenu, kako će nam se sa sjeverozapada Europe približiti hladna fronta. Već od jutarnjim sati kiša i pljuskovi na sjeverozapadu zemlje, a onda će se širiti i drugdje. Lokalno će biti obilnije oborine, uz pratnju grmljavine. Prema kraju nedjelje i u noći na ponedjeljak, kad dovoljno zahladi, kiša će u gorju prelaziti u snijeg. Temperature će na mjestima u unutrašnjosti biti i desetak stupnjeva niže. Zahladnjet će i na Jadranu, bura će zapuhati najprije na sjevernom dijelu, tijekom noći će se uglavnom proširiti na veći dio Jadrana".

28. travanj 2024 09:08