StoryEditorOCM

Sutra nas očekuju kiša i nepovoljne biometeorološke prilike, a onda se opet vraća sunce. Ali ni to neće potrajati...

Piše psd
8. siječnja 2023. - 11:58

Danas će, s umjerenim do jakim jugozapadnjakom, a na Jadranu jugom i južnim vjetrom, biti toplije, ali i nestabilnije, uz sve nepovoljnije biometeorološke prilike, te uz povremenu mjestimičnu kišu na Jadranu i područjima uz njega.

Najoblačnije će biti na zapadu zemlje. Mjestimice će padati kiša, a u gorju puhati i jak jugozapadnjak. Na sjevernome Jadranu će pak jačati jugo i južni vjetar, pa će more prema kraju dana biti sve valovitije. Najviša temperatura zraka u gorju od 8 do 10 °C, a na moru između 13 i 15 °C.

Podjednaka temperatura zraka će biti i u Dalmaciji, gdje će nedjelja proteći uz promjenjivo vrijeme te mjestimičnu kišu. Jačat će jugo, tlak postupno padati, pa će i biometeorološke prilike biti loše, javlja HRT.

I na jugu Hrvatske nestabilno, bit će sunčanih razdoblja, ali uz promjenjivu naoblaku i mjestimičnu kišu. Zapuhat će umjereno jugo, prema kraju dana ponegdje već i jako, te će i dalje temperatura zraka biti iznad prosjeka - najviša od 14 do 16 °C.

Izražena oborinska epizoda dolazi u ponedjeljak - uglavnom će padati kiša, na Jadranu i uz njega ponegdje i obilna, lokalno praćena grmljavinom, a probleme će stvarati i jako jugo te južni vjetar. Samo će u višem gorju biti susnježice i snijega. U utorak će doći smirivanje vremena, a sredinom tjedna će sunčanih razdoblja biti više. Srijeda će i na kopnu biti najsunčanija uz najhladnije, ponegdje moguće i maglovito jutro.

No, vjerojatnost za češću oborinu raste opet od četvrtka i na kopnu i na moru.

26. travanj 2024 08:54