StoryEditor
Hrvatska i svijetProjekt elzvodi

Skradin među 11 mjesta u kojima će se sutra provoditi pilot projekt o mogućnostima unapređenja sadašnjeg izbornog postupka

Piše Izvor:Hina
20. svibnja 2017. - 13:05


Na nedjeljnim lokalnim izborima u 11 mjesta diljem Hrvatske provodit će se pilot projekt eIzvodi kojim će se provjeriti mogućnost unaprjeđenja sadašnjega izbornog postupka.

Birače koji pristupe glasovanju, službenici ureda državne uprave evidentirat će u sustav eIzvoda putem tablet računala, što ni na koji način neće utjecati na rad biračkih odbora, poručuju iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji projekt provodi u suradnji sa Ministarstvom uprave.

- Projekt će se provoditi na svim biračkim mjestima u gradovima Bakar, Hrvatska Kostajnica, Orahovica, Makarska, Mursko Središće, Nin, Senj, Skradin, Sveta Nedelja i u općini Čepin te na 11 mjesta u Zagrebu, konkretno u mjesnom odboru Prečko.
Birači će se prvo prijaviti na mjestu gdje će se u elektroničkom obliku voditi taj upis, ali će nakon toga morati sve to ponoviti u upisu u papirnatom obliku, pojašnjava potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin.

To je, ističe, projekt koji će pokazati je li takva, e-registracija brža, točnija i jednostavnija za građane kako bi se onda mogla predložiti zakonodavna rješenja u tom smjeru.

19. lipanj 2021 02:09