StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettonči restović

‘Priželjkivao sam četvrti mandat. Moja sljedeća politička utakmica je u Šibeniku‘

Piše Krešimir Gulin
17. travnja 2024. - 22:01

Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a, bio je u dvostrukoj ulozi na ovim parlamentarnim izborima. U devetoj izbornoj jedinici bio je drugi na listi SDP-a i partnera, dok je na razini države bio direktor kampanje koalicije Rijeke pravde.

Na lokalnoj razini njegov SDP je osvojio tri mandata u našoj izbornoj jedinici:

- Iskreno, priželjkivao sam da ćemo osvojiti i četvrti mandat. Međutim, ipak smo uspjeli ponoviti rezultat iz prošlih izbora - kazao je Restović.

Vi ste prošli u Sabor, kakve su vam političke ambicije?

- Više puta sam rekao kako je moj trajni izbor Šibenik. Ukoliko SDP s partnerima ne uspije složiti Vladu, vjerujem da moja sljedeća politička utakmica upravo u Šibeniku na idućim lokalnim izborima - poručio je Restović.

Može li SDP složiti Vladu?

- Ukupni rezultati su takvi da u narednim danima možemo očekivati Vladu u kojoj neće biti HDZ-a. Naime, naši sugrađani su jasno i glasno dali do znanja kako više ne žele HDZ na vlasti. Vjerujem kako će u konačnici koalicija Rijeke prvade imati između 42 i 44 mandata. Budući da već duže vrijeme od raznim analitičara i komentatora slušamo kako SDP odumire mogu biti iznimno zadovoljan takvim rezultatom- istaknuo je Restović, ovaj put u ulozi direktora kampanje koalicije Rijeke pravde.

U nekim medijima se spekuliralo kako je Restović dio grupe koja je osmislila akciju ‘Zoran Milanović‘ koja je snažno odjeknula na početku predizborne kampanje. Pitali smo ga je li efekt Milanović dao ploda koaliciji Rijeke pravde?

- Prije 4-5 mjeseci ankete su nam davale manje od 30 mandata. Sudeći po trenutačnim rezultatima izbora, čini se kako je svaka odluka donesena od tada do danas bila ispravna- zaključio je Restović.

27. travanj 2024 12:32