StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetreakcija ministra

Filipović o optužbama Nacionala: ‘Laž je da sam s njim razgovarao! Nemam čak ni Škugorov broj‘

Piše Vladimir Marinović/JL
6. rujna 2022. - 13:25

Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, obratio se javnosti i osvrnuo na članak iz Nacionala koji navodi da je upravo on uhvaćen u razgovoru s bivšim direktorom u Ini Damirom Škugorom.

Filipović je, naime, ranije rekao da prvoosumnjičenog za pljačku Inu poznaje tek površno, te da s njim nikada nije ni pričao preko telefona.

"Nacional je pisao i da sam promijenio frizera i da se sada šišam gdje i Plenković pa je ispala notorna laž. Onda da imam savjetnika za medije, pa da odlazi državni tajnik. Također, ovog ljeta su me snimili na plaži s djetetom i onda komentirali moje gaćice... Rekao sam već da nikad nisam razgovarao sa Škugorom i to je jedina istina. I sam DORH je potvrdio da nikad nisam razgovarao", kazao je FIlipović.

Na pitanje novinara je li ikad o temi Ine i HEP-a razgovarao oči u oči sa Škugorom, kazao je:

"Cijela afera se počela događati 2020. Ja sam u Inu imenovan dva mjeseca nakon potpisa spornog ugovora. Ne mogu biti vezan uz ovo što se događalo i jako je nekorektno da me se veže s tom aferom. Uopće više neću komentirati te laži koje idu u tom smjeru", istaknuo je pa dodao kako će tražiti odgovornost cijele uprave Ine, kao što je to i Plenković tražio.

"Nitko ne spominje one koji vode glavnu riječ u Ini, a to su Mađari", istaknuo je.

Kazao je kako do sada nije tužio nijedan medij, pa neće ni sada.

"Neću komentirati jer to vodi u dodatne laži i izmišljotine. Ponavljam, nikad nisam telefonski razgovarao s tim čovjekom. Inače, ja sam produžio ugovore za šest mjeseci postojećoj upravi HEP-a."

Ministar Filipović kazao je kako nije normalno da četvrta razina donosi odluke vrijedne 20 milijuna eura.

"Tražit ću ostavke svih članova uprave. Sutra je razgovor s predstavnicima MOL-a i otvorit ćemo te teme. Ovakav način upravljanja više nije moguć".

Ponovio je kako nema broj od Škugora te još jednom napomenuo da se sve događalo prije njegovog dolaska.

"Bitno je korporativno upravljanje. Zna se tko je bio predsjednik NO i članovi. Još jedna laž koja se provlači kroz tekst jest da sam bio predsjednik NO, a bio sam samo član."

25. ožujak 2023 14:22