StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIvana Kekin kod Stankovića

"Demokracija nije vezana uz tvrdi rođački kapitalizam kakav mi živimo 30 godina"

Piše Šibenski.hr/JL
25. listopada 2020. - 16:32

HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' gostovala je Ivana Kekin, predsjednica Nove hrvatske ljevice.

Osvrnula se na krizu izazvanu koronavirusom, rekavši da se nalazimo usred možda najveće krize i u zdravstvenom i ekonomskom smislu, ali i u sigurnosnom smislu.

- Stoga je zabrinjavajuće to što javni prostor ispunjava polemika između dva glavna političara u državi. Možda i mi možemo preuzeti dio odgovornosti i reći da više nećemo time puniti prostor jer imamo puno boljih tema, rekla je Kekin. 

Na pitanje zašto je ušla u politiku, Kekin kaže da su joj glavna motivacija njezina djeca. Ona i suprug Mile su shvatili da će njihova djeca vjerojatno studirati i živjeti u inozemstvu, zbog čega su zaključili da pozicija nezadovoljnog promatrača ima previsoku cijenu. 

- To je bio uzrok mog ulaska u politiku, a povod je bio potres kao situacija u kojoj sam bolno osvijestila koliko smo prepušteni sami sebi. To nije rezultat samo Milana Bandića, kao mitske figure groznog političara, rekla je Kekin i dodala da su građani prepušteni sami sebi i kada je riječ o cijepljenju za gripu pa se traže veze u ljekarnama kako bi se cjepivo kupilo.

- Smatram da ja mogu dati svoju kap u izgradnji kvalitetnijeg i boljeg društva za koje nam je došlo vrijeme, kaže Ivana Kekin za HRT.

Ulazak u Sabor, kaže, nije očekivala, no to ju je dodatno aktiviralo.

Nova ljevica je nastala kao odgovor na već umrtvljenu staru ljevicu na hrvatskoj političkoj sceni.

- Mi se u tom smislu organiziramo, naslanjajući se na tradiciju europske ljevice, na tradiciju skandinavske socijaldemokracije i to su ideje za kojima idemo. Mi smo moderna, demokratska ljevica. Vrijeme je da ljudi shvate da demokracija nije vezana uz tvrdi rođački kapitalizam kakav mi živimo 30 godina, rekla je.

 
 
 
 
 
30. ožujak 2023 05:47