StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpriznanje šibenčaninu

Čedo Paić doživio je nevjerojatno priznanje od hrvatskog iseljeništva: Najpopularniji je odmah iza neprikosnovenog Zlatka Dalića

1. travnja 2019. - 12:22

Šibenčanin Čedo Paić doživio je nevjerojatno priznanje od hrvatskog iseljeništva. On je zauzeo drugo mjesto u kategoriji osoba godine za nagradu koja se dodjeljuje najpopularnijim Hrvatima u inozemstvu. Paić je uvršten odmah iza neprikosnovenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića!


Čedo je, kao jedan od nominiranih, prisustvovao gala večeri u mondenom njemačkom gradu Bad Homburgu. Makar je bio drugi po broju glasova za osobu godine, pucao je od ponosa na glamuroznoj večeri hrvatskog iseljeništva.

- Fantastično sam se osjećao među 450 uzvanika, biznismena, političara, glazbenika iz Hrvatske i Europe. Tu nagradu Nijemci zovu "hrvatskim Oscarom". Onda znate koliko vrijedi. Ugodno sam ćakulao s Helenom Mamich, sopranisticom iz Berlina, koja je dobila nagradu za najpopularniju glazbenicu. Pričao sam i s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, bivšim ministrom Mirom Kovačem i potpredsjednikom Sabora Milijanom Brkićem. Nasmijao sam se kad mi je Brkić kazao da ni njemu ne bi bilo krivo da je drugi, iza Dalića – kazao nam je Čedo Paić.


Šibenskog je Nizozemca hrvatsko iseljeništvo prepoznalo kao neumornog humanitarnog djelatnika. Čovjeka koji desetljećima organizira akcije i donira Hrvate u domovini. Paić je među Hrvatima u "zemlji tulipana" poznat i kao svestrani sportaš (biciklist, triatlonac, atletski trener), ali i umjetnik. Čedo se, naime, bavi i slikanjem, pa je nedavno izložio svoja djela u hrvatskom veleposlanstvo u Haagu. A Šibenčanin iz Beverwijka, grada tridesetak minuta udaljenog od Amsterdama, možda je i najpoznatiji po tome što godinama posjećuje naše uznike u Haagu.


Trinaesti izbor po redu održan je u nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji cara Wilhelma Drugog. Među gostima u Bad Homburgu bili su i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Zdravka Bušić, svjetski poznati znanstvenik Ivan Đikić


Hrvate je, kaže nam Čedo, posebno pozdravio i gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes.
- Guštao sam kad nas je pjesmom dočekao tamburaški sastav "Alkari" iz Švicarske. Poslije je moju dalmatinsku dušu ispunila i splitska klapa "Iskon". Sve u svemu, nezaboravna večer za mene. Drago mi je da sam još jednom predstavljao moj Šibenik u Europi – istaknuo je Čedo Paić.
 

24. travanj 2024 15:03