StoryEditorOCM
Zanimljivostisvaka čast

Svestrani Šibenčanin proglašen najpopularnijim Hrvatom u dijaspori: neumoran je iako ima 77 na plećima

Piše Ivo Mikuličin
27. travnja 2024. - 19:11

Sedam minuta je na nizozemskoj televiziji trajao prilog o svestranom Šibenčaninu Čedi Paiću, koji je minule godine, inače, proglašen najpopularnijim Hrvatom u dijaspori. Kao još jedan dokaz da Čedo ne miruje. Fetivi Šibenčanin je, uz odavno naglašene sportske uspjehe, u zemlji tulipana na poseban način demonstrirao svoj slikarski talent tako da je priredio izložbu portreta nemalog broja uspješnih nizozemskih sportaša.

Riječ je o veslačima Rinksu i Florijnu (višestrukim olimpijskim i svjetskim prvacima), atletičarki Neli Cooman (svjetskoj rekorderki i prvakinji u trčanju na 60 metara), plivačici Eli van Huls (prvakinji svijeta na 1500 metara), maratoncu Girardu Nijburu (srebro s OI u Moskvi), klizačici Ivoni van Genip(četverostrukoj pobjednici u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama) i triatloncu Fregoru Stamu (prvaku Europe u triatlonu Ironman).

Za kraj nove priče o Šibenčaninu Čedi Paiću još dva zanimljiva podatka. Iako je uplovio u 77. godinu, još uvijek je u stalnom radnom odnosu! No, vlasnik tvrtke mu je odobrio da početkom lipnja sleti iz Amsterdama u Rijeku gdje će svečano podariti portrete najboljih hrvatskih nogometaša koji će se na Rujevici pripremati za EP u nogometu.

27. travanj 2024 19:12