StoryEditorOCM
Crna kronikaOstaju samo mjere opreza

Tonči Kandido uplatio milijun kuna jamčevine i izašao na slobodu

Piše Šibenski.hr
14. lipnja 2017. - 13:21

Kako je i bilo očekivano, nakon što je uplatio milijun kuna jamčevine, Tonći Kandido, jedan od dugogodišnjih direktora TLM-a, izašao je iz šibenskog istražnog zatvora u srijedu.

Podsjetimo, u utorak je Izvanraspravno vijeće šibenskog Županijskog suda odbilo žalbu županijskog tužiteljstva koje se protivilo puštanju Kandida iz istražnog zatvora.. Suci Županijskog suda smatrali su da je žalba tužiteljstva neosnovana, te su odlučili da Kandido može na slobodu, a osim polaganja milijun kuna jamčevine mora se i pridržavati mjera opreza, zabrane uspostavljanja i održavanja izravnih i neizravnih veze s ostalim okrivljenicima. Riječ je Marku i Loranu Pejčinoskom i Andražu Brodnjaku, koji se zajedno s Kandidom terete za prijevare u gospodarskom poslovanju, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima je šibenskoj tvornici aluminija nanesena šteta od 180 milijuna kuna.

– Sudac istrage i istražno vijeće Županijskog suda zauzeli su stav, suprotan prijedlogu Državnog odvjetništva, da se istražni zatvor, kao najrepresivnija mjera zadržavanja pojedinca u ovoj fazi postupka, zamijeni blažom mjerom opreza te se istražni zatvor počeo zamjenjivati kaznom izdržavanja zatvora prije završetka pravomoćnog postupka. Smatramo da je ova odluka osnovana i pravična. Držim da je moj branjenik tek sad doveden u ravnopravnu poziciju da se u odnosu na druge okrivljenike i na tijela progona ravnopravno brani i da participira u ovom postupku – rekao je Krešimir Škarica, Kandidov odvjetnik, nakon što je njegov branjenik pušten na slobodu.
 

03. svibanj 2024 11:31