StoryEditorOCM
Crna kronikaU Jezerima

Pijani Belgijanac motorom pretjecao drugog pijanog Belgijanca na motoru: Jedan u bolnici, obojici prijave

Piše Šibenski.hr
7. rujna 2024. - 13:48

U subotu ujutro, 7. rujna u 3,10 sati u Jezerima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da 24-godišnji državljanin Belgije, upravljajući mopedom šibenskih registarskih oznaka, bez zaštitne kacige te utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 1,23 g/kg, dolaskom do ulice Don Antuna Božića, pretičući motocikl belgijskih nacionalnih oznaka ispred sebe, nije se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu, i tom prilikom mopedom prelazi preko gumenog uspornika prometa, uslijed čega gubi nadzor nad mopedom te pada na tlo.

U Općoj bolnici u Šibeniku 24-godišnjaku okvalificirane su teške tjelesne ozljede te je zadržan na bolničkom liječenju.

Policijski službenici Postaje prometne policije su tijekom obavljanja radnji očevida, utvrdili da je motociklom belgijskih nacionalnih oznaka upravljao 23-godišnji državljanin Belgije bez zaštitne kacige, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,13 g/kg.

Također je utvrđeno da je upravljao motociklom bez važeće prometne dozvole, kao i bez dokaza o tehničkoj ispravnosti vozila.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 24-godišnjaka i 23-godišnjaka podneseni su obavezni prekršajni nalozi.

 

15. rujan 2024 09:27