StoryEditorOCM
Crna kronikadovršen očevid

Drogirani mladi vozač skrivio lančani sudar na Murteru: sletio je u provaliju duboku pet metara

Piše K. G.
22. kolovoza 2024. - 11:42

Šibensko-kninska policija u četvrtak prijepodne objavila je pojedinosti lančanog sudara koji se dogodio na otoku Murteru u srijedu poslijepodne.

U užasnoj nesreći na Murteru 21-godišnjak izazvao lančani sudar, sletio s ceste u provaliju i preživio u smrskanom autu!

Prema informacijama iz policije, nezgodu je skrivio 21-godišnjak koji je vozio pod utjecajem droge ili lijekova. Premda su u sudaru sudjelovala čak četiri automobila, srećom je sve prošlo samo s jednom lakšom ozljedom i materijalnom štetom:

- Jučer, 21. kolovoza u 16.25 sati na državnoj cesti D-121 u Jezerima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog vozila zadobio lakše tjelesne ozljede- kazali su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Prometna nesreća se dogodila tako što 21-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka bez korištenja sigurnosnog pojasa, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika prilikom izlaska iz preglednog zavoja uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom te prelazi u prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera.

Pritom je udario u bočnu stranu osobnog vozila šibenskih registarskih oznaka, nakon čega u nekontroliranom kretanju udara u bočni dio osobnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka, a potom udara i u treće osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka, od kojeg se odbija te izlijeće van kolnika na zemljano kamenu površini oko pet metara ispod razine kolnika.

- Zbog sumnje da je vozilom upravljao pod utjecajem droge ili lijekova nad 21-godišnjakom je provedeno preliminarno testiranje kojim je utvrđena prisutnost droge u organizmu. U Općoj bolnici u Šibeniku 21-godišnjem vozaču okvalificirane su lakše tjelesne ozljede.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 21-godišnjeg vozača biti će podnesen optužni prijedlog- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

17. rujan 2024 16:46