StoryEditorOCM
Crna kronikana moseću

Nezakoniti lov u Zagori pošao po zlu. Lovac sam sebi iz puške propucao nogu, zadržan je u šibenskoj bolnici

Piše Šibenski.hr
5. siječnja 2024. - 09:41

U Policijskoj postaji Drniš je dovršeno kriminalističko istraživanje za kaznena djela  protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja ili eksplozivnih tvari, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se osumnjičeni 63- godišnjak u jutarnjim satima, u četvrtak 4. siječnja kod mjesta Moseć tijekom nezakonitog lova, spotakao prelazeći nasip, kojom prilikom je došlo do samoopaljenja lovačke puške u stopalo noge.

Osumnjičenom 63-godišnjaku su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozlijede te je zadržan na liječenju- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

image

Lovac (63) zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibensko kninske županije

Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon tog događaja, policajci su temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku obavili  pretrage osobnog vozila i obiteljske kuće vlasništvo 63-godišnjaka, kojom prilikom je u osobnom vozilu pronađena i oduzeta lovačka puška i 20 komada lovačkog streljiva, dok je u obiteljskoj kući pronađena i oduzeta lovačka puška s 15 komada pripadajućeg streljiva, 70 komada lovačkog streljiva, 19 komada vojnog streljiva  i 39 komada pištoljskog streljiva.

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oduzeto oružje vlasništvo 30- godišnjaka koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, kojem je valjanost istekla.

Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja građana- istaknula je

 

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

29. travanj 2024 08:31