StoryEditorOCM
Crna kronikaprometna u pirovcu

Krš i lom na Jadranskoj magistrali: ozlijeđene tri osobe, starija žena zadržana u bolnici

Piše K. G.
27. ožujka 2024. - 09:44

U utorak oko 10,30 sati u na državnoj cesti D-8 u Pirovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su dvije osobe lakše ozlijeđene, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

Prema informacijama iz policije, prometna nesreću je skrivio 25-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka:

Kako se doznaje u policiji, vozač nije koristio sigurnosni pojas te na ravnom djelu ceste nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega dolazi do sudara njegovog vozila i osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 72-godišnjakinja, a koja se uključivala u promet s makadamske ceste na državnu cestu D-8, a da nije propustila sva vozila koja se kreću državnom cestom.

- Od siline udara, osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak odbija se i udara u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega izlijeće van kolnika.

U Općoj bolnici u Šibeniku 72-godišnjakinji su konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržana na bolničkom liječenju, dok su 25-godišnjem vozaču i putniku konstatirane lakše tjelesne ozljede- izjavila je Sanja Baljkas, glasnoogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 25-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Protiv 72-godišnje vozačice zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen je obvezni prekršajni nalog.

25. travanj 2024 18:12