StoryEditorOCM
Crna kronikaTRAGEDIJA u New Yorku

Jednogodišnja beba umrla od predoziranja u vrtiću, a troje djece prevezeno u bolnicu; policija pronašlau količinu koja može ubiti 500.000 ljudi

Piše MOZAIK SD
20. rujna 2023. - 14:15

Iz SAD-a stiže tragična vijest: jednogodišnje dijete u vrtiću u New Yorku umro je od  fentanila, a troje djece je prevezeno u bolnicu.  Kilogram fentanila pronađen je ispod prostirke za spavanje, piše BBC.

Nicholas Dominici (1) vrtić je pohađao samo tjedan dana prije nego što je umro od predoziranja. Incident se dogodio u petak u Bronxu. Troje djece koji su primljeni u bolnicu dobili su Narcan - hitni lijek koji se koristi za poništavanje predoziranja opioidima.

Protiv dvije osobe podignuta je optužnica za posjedovanje droge i ubojstvo. Policija vjeruje da su djeca, u dobi od osam mjeseci do dvije godine, udisala fentanil te da su se na taj se način predozirali. Nakon što su pretražili vrtić pronađen je kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su djeca spavala, rekao je u ponedjeljak glavni detektiv njujorške policije Joseph Kenny. Prilikom pretrage otkrivene su i tri preše za pakiranje droge.

Grei Mendez (36), vlasnica dječjeg vrtića Divino Niño u Bronxu, i njen podstanar Carlisto Acevedo Brito (41) optuženi su za posjedovanje narkotika s namjerom distribucije koja je rezultirala smrću.

image
Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

- Tvrdimo da su optuženici otrovali četiri bebe te jednu od njih ubili jer su operaciju pakiranja i prodaje vodili iz dječjeg vrtića. To je mjesto na kojem bi djeca trebala biti sigurna, a ne okružena drogom koja ih može ubiti u trenu, rekao je na press konferenciji američki državni odvjetnik Damien Williams.

Na press konferenciji je policija objavila da je količina droge koju su zatekli u dječjem vrtiću mogla ubiti 500.000 ljudi. Fentanil je sintetski lijek protiv bolova koje je 50 puta jači od heroina. Snimke nadzornih kamera i telefonski zapisnik pokazuju da je vlasnica vrtića nazvala supruga nakon što je shvatila da djeci nije dobro. Suprug je iz sobe u kojoj su djeca spavala iznio nekoliko vrećica za kupovinu i otišao, a ona je pozvala Hitnu pomoć, piše BBC.

Vlasti još uvijek tragaju za njezinim suprugom koji je u sudskim dokumentima naveden kao sudionik u zločinu. Odvjetnik vlasnice vrtića rekao je da njegova klijentica poriče optužbe i da nije znala da se droga nalazi u dječjoj sobi.

- Njen jedini zločin je što je iznajmila sobu nekome tko je imao kilogram droge. Nema dokaza da je učinila išta osim što se pravilno brinula za djecu, tvrdi njen odvjetnik Andres Aranda.

"Bio je tako inteligentan. Ponovio bi sve što bi mu rekao. Imao je toliko ljubavi. Svi koji su ga poznavali cijenili su ga, svi naši susjedi", rekla je Dominicina mama za CBS New York na španjolskom.

 

25. travanj 2024 23:28