StoryEditorOCM
Crna kronikaNisu daleko stigli

Dileri u Tisnom dali se u bijeg, jedan skočio s balkona: Policija morala upotrijebiti silu...

Piše Šibenski.hr
22. srpnja 2024. - 10:43

​Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnakom i 26-godišnjakom osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Policijski službenici su u subotu, 20.srpnja u 14.30 sati u mjestu Tisno u ulici Put Dvorine, uočili mušku osobu sumnjivog ponašanja te su prilikom legitimiranja utvrdili da isti nema dokument kojim bi potvrdio identitet. Radi provjere identiteta, policijski službenici su na poziv 26-godišnjeg osumnjičenog došli ispred apartmana u kojem isti boravi.

Tijekom postupanja policijskih službenika, u navedenom apartmanu nalazila se još jedna muška osoba, koja se po uočavanju policijskih službenika dala u bijeg, na način da je skočila s balkona s  visine od oko 2 metra.

Nakon provjere identiteta, uvidom u osobnu iskaznicu, 26-godišnjak se također dao u bijeg, u čemu je spriječen brzom intervencijom policije te su nad osumnjičenim uporabljena sredstva prisile i sredstva za vezivanje.

Osumnjičeni je uhićen i priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, dok je drugi muškarac, osumnjičeni 27-godišnjak, naknadno pronađen i uhićen.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga apartmana u Tisnom u kojem osumnjičeni borave, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto:

- pvc vrećica s drogom marihuana bruto težine 475 grama,

- pvc smotuljak ispunjen gljivama izgleda karakterističnog za psihocibinske gljive bruto težine 4,4 grama,

- 3 pvc smotuljka ispunjena drogom kokain, ukupne bruto težine 3.86 grama,

- 5 pvc smotuljaka ispunjenih kristalima droge mdma, ukupne bruto težine 5 grama,

- 3 pvc smotuljka ispunjena tabletama droge mdma, tzv. ecstasy (ukupno 50 komada),

- jedan pvc smotuljak ispunjen prahom bijele boje nepoznatog kemijskog sastava, bruto težine 32,3 grama,

- jedna digitalna vaga s tragovima bijele praškaste materije,

- novac u raznim apoenima.

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 26-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je osumnjičeni 27- godišnjak temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici sproveden u zatvor.

 

05. rujan 2024 17:42