StoryEditorOCM
ZanimljivostiMaja Spahija očarala Budvu

Šibenska ljepotica zasjenila sve na izboru za najljepšu Crnogorku

Piše Petar MIKULIČIN
PRIVATNI ARHIV
5. prosinca 2016. - 19:35

Šibenska missica Maja Spahija nema mira! Jedan je vikend na biciklu, na utrci u povodu rođendana šibenskog Mozarta Dražena Petrovića, a već drugi na izboru za Miss Crne Gore u Budvi. Maja je na crnogorsko more otputovala na poziv svoje prijateljice Nataše Milosavljević, bivše miss Crne Gore, s kojom se sprijateljila na izboru za Miss svijeta u Kini. Kako je nekadašnja najljepša djevojka Crne Gore dio ljeta provela u Šibeniku, Maja joj je dolaskom u Budvu uzvratila posjet. I svojom ljepotom, usput, zasjenila Crnogorke.

– Nataša i ja dosta smo veliki dio slobodnog vremena provele skupa u Kini. S obzirom da smo nismo daleko jedna od druge, da pričamo gotovo isti jezik, ostale smo u kontaktu i dogovorile se da ćemo se ponovno sresti. Ovog je ljeta ona bila kod mene u Šibeniku. Oduševila se gradom i ljudima. Odmah je shvatila da smo drugačiji, da imamo poseban mentalitet. Odlazak u Budvu došao mi je kao naručen, jer već duže vrijeme planirala posjetiti Crnu Goru – priča nam Maja.
Jedan od razloga zbog čega je Maja Spahija jedva dočekala otputovati u Crnu Goru su i korijenske veze s tim krajem.
– Budući su otac i baka s majčine strane rođeni u Tivtu, ovo mi je bila idealna prilika da posjetim i taj gradić. Nažalost, kroz Tivat sam samo prošla. Nisam se stigla toliko dugo zadržati i razgledati grad, kao u Budvi. Idući put ću se sigurno duže zadržati u Tivtu i Kotoru, koji je posebno zanimljiv grad i zbog toga što je pod zaštitom UNESCO-a – otkriva bivša šibenska missica.
Glavni razlog zbog kojeg Maja nije mogla ostati duže u Budvi i Tivtu bile su obveze, koje su je čekale na studiju dizajna interijera u Zagrebu. Zbog predavanja već neko vrijeme živi na relaciji Šibenik – Zagreb. No, to joj, očito, ne predstavlja nikakav problem.

– Velika sam zaljubljenica u arhitekturu i građevinu. Uostalom, tim se poslovima bavim od 18. godine. Pogotovo me inspirira arhitektura našeg grada. Iz tog sam se razloga učlanila i u Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac. A modeling je u mojem životu bio i ostao samo hobi – kaže Maja, koja je u Budvu putovala s prijateljicom i vizažisticom Marijom Klisović.
Osim dviju Šibenki, u Crnoj Gori je boravila i direktorica izbora za Miss Hrvatske Maja Vračarić. A naša miss Hrvatske iz 2015. godine odala nam je da je i njezin favorit bila nova crnogorska missica Tea Babić.
– Cure sam prvi put vidjela na generalnoj probi. Tea me se odmah najviše dojmila. Osim što je prelijepa, zrači jednostavnošću. Drago mi je da je baš ona ponijela titulu najljepše – iskreno će Maja Spahija.

Preneseno iz Šibenskog lista od 3. studenog 2016. godine

19. travanj 2024 11:49