StoryEditor
Crna kronikaU Crnoj Gori

Uhićeni hrvatski državljani osumnjičeni za krijumčarenje više od tone kokaina

19. rujna 2019. - 23:45

Crnogorska policija uhitila je u četvrtak u Tivtu dvojicu državljana Republike Hrvatske na osnovi Interpolove tjeralice koju je za njima raspisala policija Portugala, a osumnjičeni su za krijumčarenje više od tone kokaina-javlja Hina.
Uhićeni M.A. (46) i Ž.B. (53) traženi su radi kaznenog postupka koji se protiv njih vodi zbog sumnje da su trgovali drogom.


"Oni su, kako se sumnja, 23. lipnja 2018. s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain", navodi se u priopćenju crnogorske policije.


Akcija uhićenja je, kako je navedeno u priopćenju, provedena u suradnji s nadležnim službama Portugala i Hrvatske, a akciju su izveli pripadnici sektora za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije crnogorske policije.
Navedeno je da ovaj sektor policije Crne Gore "u vezi s ovim predmetom održava neposrednu komunikaciju s kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske", te da je "realizacija ove ciljane potrage pokazatelj uspješne međunarodne policijske suradnje".

30. srpanj 2021 19:17