StoryEditorOCM
Ostaloveliko finale

Tucka srebro ne zanima: zanimljivo, Srbija s tri poraza ima barem srebro, a Španjolci su s jednim završili na petom mjestu

Piše Ivan Renić
10. kolovoza 2024. - 14:46

Još jednom fantastičnom izvedbom hrvatskih vaterpolista dobili smo i sedmu medalju. Slomile su Barakude Mađarsku u polufinalu s 9:8. Bio je to pravi vaterpolski ‘El Clasico‘, dvoboj dvaju velesila, momčadi koje su naviknule na trofeje i medalje. I tako... Utakmica je završila, proslavilo se valjda čitavih 10 minuta. I to je bilo sve.

Spustili smo se u mixed zonu po koncu dvoboja kako bismo čuli što kažu naši. A tamo... Gotovo nitko se nije niti nasmijao, a kamoli štogod drugo. Lica ozbiljna, izjave odmjerene, slavlja nema. Ni u tragovima. Štoviše, dvojica su zastala i umjesto ‘hvalospjeva‘ o igri krenula s isprikama.

Majstorije bez spomena

Loren Fatović, najbolji strijelac utakmice s pet pogodaka (sve u prvom poluvremenu) svoje majstorije nije ni spomenuo. Čovjek ne može prežaliti što je dobio i treće isključenje i, kako kaže, ostavio momčad na cjedilu. ‘Ma kakvo slavlje...‘, govorio je Lolo.

A onda i Jerko Marinić Kragić. Splitski ‘bombarder‘ ostao je bez pogotka, ne služi ga šut na ovom turniru. Nije tamo gdje smo ga naviknuli gledati. Ali daje se zato u obrani. Požrtvovno i do kraja. I on je svoju izjavu počeo isprikom. No, Jeru itekako ima tko nadomjestiti u hrvatskim redovima. Kad već neće njega, tukao je Fatović, a Mađare načeo Joković.

‘Najžešći‘ u razgovoru na koncu je bio izbornik Ivica Tucak u svom stilu kazavši da ga srebro ne zanima. Jer tko prođe Španjolsku, pa Mađarsku, osim zlata nema prava na išta drugo misliti. Još jedan je to dokaz kakvu je vojsku postrojio Tucak. Momci jednaki od prvog do zadnjeg, bespoštedni borci ovjenčani desecima medalja. A sada snivaju olimpijsko zlato.

Četvrtaši

U finalnom dvoboju naše vaterpoliste čeka Srbija. Bit će to okršaj reprezentacija koje su u svojim skupinama završile na četvrtim mjestima. Nevjerojatno je kako su se izdignuli srpski vaterpolisti. U prvom su kolu na jedvite jade pobijedili Japan (16:15), pa onda upisali iznenađujući poraz od Australije (3:8) u kojemu su zabili samo triput. Izgubili su i od Španjolske i Mađarske, pobijedili još tek Francusku.

A onda ih je krenulo... U četvrtfinalu šokirali su favoriziranu Grčku (12:11), a onda i dominantno riješili SAD u polufinalu (10:6). Mora se priznati da je Hrvatska imala znatno teži put do finala. Naši su u skupini dvaput poraženi, od Italije i SAD-a, oba puta istim rezultatom 11:14. Međutim, pamti se pobjeda nad Grčkom, a onda i dva spektakla kontra Španjolske i Mađarske.

Zanimljivo, Srbija s tri poraza ima najmanje srebro, a Španjolska je s jednim završila na petom mjestu. Nije Furija imala sreće, naletjela je na Barakude... Završni obračun na rasporedu je danas od 14 sati u velebnoj La Defense Areni. Hrvatska ili Srbija, zlato ili srebro?

16. rujan 2024 06:18