StoryEditorOCM
OstaloPRVI TROFEJ

Prvaci Hrvatske pentaque lige kod gradonačelnika. Burić obećao podržati njihov nastup u Francuskoj na CEP Kupu europskih prvaka

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2024. - 16:17
Gradonačelnik Burić čestitao je aktualnim prvacima te kazao da će Grad podržati njihov nastup u Francuskoj.Grad Šibenik/

Petanque klub Krešimirov grad, u zadnjem kolu Prvenstva Hrvatske, pobjedom nad PK Šibenik, rezultatom 5:4, potvrdio je prvo mjesto u Hrvatskoj petanque ligi te su time osvojili svoj prvi nacionalni trofej.

Gradonačelnik Burić čestitao je aktualnim prvacima te kazao da će Grad podržati njihov nastup u Francuskoj.

„Čestitam vam na uspjehu, a Grad Šibenik će podržati vaš odlazak u Francusku sudjelovanjem u troškovima puta i osiguranjem adekvatne sportske opreme s obilježjima grada, kako bi dostojno predstavili Šibenik i Hrvatsku. Svjesni smo da je konkurencija jaka i iskreno vam želimo da se pokažete u najboljem svjetlu. Znamo da ste počeli igrati u Rasadniku na Vidicima, na onakvim terenima kakvi su bili. Kompletnom obnovom tog prostora, u toj šumi i oazi mira, napravit ćemo  lijepi kutak grada u kojem ćete moći ugodnije trenirati i pripremati se za svoje nastupe“, kazao je gradonačelnik Burić, dodavši da će Grad i nadalje podržavati sportske aktivnosti umirovljenika.

Vinko Piližota, predsjednik Udruge, naglasio je kako je Petanque klub Krešimirova grada jedan od najmlađih klubova, a već su se popeli na najviše postolje.

„Jedan smo od najmlađih klubova u ligi i ovo nam je četvrta godina da igramo, a već smo se uspjeli popeti na prvo mjesto. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi na svemu što je do sada napravila za nas kao Udrugu i Klub te na potpori koja nam je potrebna kako bi mogli nastupiti u Francuskoj, gdje ćemo predstavljati i grad Šibenik  i Republiku Hrvatsku u CEP Kupu europskih prvaka“, zaključio je Vinko Piližota, predsjednik Udruge.

Novi šampioni predstavljat će Hrvatsku u CEP Kupu europskih prvaka, koji će se od 6. do 9. studenog 2024. održati u francuskom Sin-le-Noble.

07. rujan 2024 21:19