StoryEditorOCM
Ostalonatjecanje u zagrebu

Mladi šibenski plivač Toni Slavica otplivao tri nova hrvatska rekorda u juniorskoj konkurenciji!

Piše Dino Tepić
22. prosinca 2020. - 15:40
Na natjecanju je nastupilo 40 plivačica i plivača među kojima i tri člana PK Šibenik: Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni SlavicaDino Tepić

Nakon otkazivanja Prvenstva Hrvatske, koje se trebalo održati od 19. do 20. prosinca u Rijeci, Plivački klub Dubrava organizirao je natjecanje na kojem su pravo nastupa imali svi plivači kategorizirani u prve tri kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. 

Na natjecanju je nastupilo 40 plivačica i plivača među kojima i tri člana PK Šibenik, Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni Slavica. 

Najzapaženije rezultate ostvario je Toni Slavica koji je otplivao tri nova hrvatska rekorda u mlađe juniorskoj kategoriji. Kao i u kadetskoj kategoriji Toni je rekorde plivao u mješovitim disciplinama, 100, 200 i 400 metara. Prvi rekord Toni je otplivao drugog dana natjecanja u disciplini 200 mješovito gdje je svoj osobni rekord isplivan u studenom na mitingu "Mladost" popravio za 36 stotinki što je bilo dovoljno za novi hrvatski rekord.

Trećeg dana natjecanja Toni je isplivao preostala dva rekorda. U izlučnoj utrci u disciplini 400 mješovito Toni je popravio svoj rezultat s prvog dana natjecanja za više od sekunde što je bilo brže od starog rekorda koji držao Filip Mujan iz splitskog Mornara. Novi rekord sad iznosi 4:22.57. I u posljednjoj utrci Toni popravlja svoj osobni rekord i s rezultatom 56,40 na 100 mješovito popravlja 7 godina star rekord Ante Lučeva.

Marija Kardum je nastupila u disciplinama 200 leđno, 100, 200, 400 mješovito i 100 leptir. Najbolji plasman Marija je imala u disciplini 200 leđno gdje je bila najbrža kod plivačica, dok je u disciplinama 200 i 400 mješovito bila druga. 

Robert Vukičević je nastupio u disciplinama 100 i 200 slobodno i 50 leptir. Najbolji plasman Vukičević je imao u disciplini 100 slobodno u kojoj je bio najbrži u ukupnoj konkurenciji.

Godinu obilježenu epidemijom koja je gotovo zaustavila cjelokupan sport u svijetu, naši plivači su uspjeli uspješno završiti. Na Prvenstvu Hrvatske osvajači medalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji postali su Robert Vukičević, Marija Kardum, Toni Slavica i u kadetskoj kategoriji Luka Popović i štafeta 4x100 mješovito u sastavu Josip Bepo Srzić, Mauro Galić, Šimun Srzić i Luka Popović.

25. travanj 2024 23:36