StoryEditorOCM
Ostaloregionalno prvenstvo

Mladi šibenski plivači zapjenili bazene, evo tko se sve okitio medaljama

Piše K.G.
12. veljače 2024. - 08:38

U Šibeniku je 3. i 4. veljače održano Regionalno prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe kadete - Regija 1. Na bazenu u Crnici plivalo je ukupno 210 natjecatelja iz 12 dalmatinskih klubova.

Za Plivački klub Šibenik nastupilo je 19 plivačica i plivača. U kategoriji kadeta plivali su Tea Tatar, Tonka Huljev, Ivan Ciko, Marko Grubišić, Matko Bogdan, Šimun Dučić, Niko Erceg, Petar Blažević, Vito Ljepava. U kategoriji mlađih kadeta nastupili su Ana Roca, Petra Pešić, Uršula Dunkić, Klara Pilipac, Rafaela Bašić, Sara Gović, Ante Paladin, Božo Dodig, Luka Petrović i Vito Ofner.

Prvi dio natjecanja rezerviran je bio za dvije štafetne i tri pojedinačne discipline. Izdvojit ćemo prvo mjesto Ante Paladina u disciplini 100 mješovito. I u drugom dijelu natjecanja Ante je došao do zlata, i to u svojoj najboljoj disciplini - 100 prsno.

Treći dio natjecanja bio je najuspješniji za naše plivače. U pojedinačnim disciplinama Tonka Huljev je osvojila treće mjesto u disciplini 100 leđno, dok se Ante ponovo penjao na pobjedničko postolje. U disciplini 50 prsno je ponovo osvojio zlato te uz to pridodao je i srebro iz dicipline 50 leptir. Do brončane medalje došla je i štafeta PK Šibenik i to u posljednjoj disciplini programa- 4x50 mješovito. Plivali su Marko Grubišić, Matko Bogdan, Šimun Dučić i Vito Ljepava.

Limite za nastup na Prvenstvu Hrvatske osigurali su Marko Grubišić, Šimun Dučić, Matko Bogdan, Vito Ljepava, Tea Tatar i Tonka Huljev.

image

Mladi plivači Šibenika

PK Šibenik

Nadalje, protekle subote održano je treće i poslednje kolo splitske lige za početnike i mlađe kadete. Na plivalištu Poljud nastupilo je osam dalmatinskih klubova iz Splita, Makarske i Šibenika i Kaštela.

Za PK Šibenik nastupilo je 16 plivačica i plivača. Plivali su Ante Paladin, Borna Horvatović, David Slavica, Teo Macura, Joso Šuljak, Duje Dučić, Nikša Mimica,  Duje Papak, Ivano Slamić, Matej Vukičević, David Morić, Jakov Tabula, Šimun Ujaković,Tereza Labaš, Sara Gović, Klara Pilipac.

Program kola sastojao se od šest pojedinačnih disciplina, 25 noge s daskom, 25 prsno, 50 leptir, 25 leptir, 50 slobodno i 100 leđno. Najuspješniji od naših plivača bili su Ante Paladin i Teo Macura. Ante je osvoji zlata u disciplinama 50 leptir i 50 slobodno dok je Teo bio brončani u diciplini 25 leptir. 

Na istom bazenu održat će se i posljednje Regionalno prvenstvo, ono za početnike i to početkom mjeseca ožujka.

 

 

 

 

26. travanj 2024 08:26