StoryEditorOCM
Nogomet(Ne)sporna sjednica

Za Šubićevac je sve čisto kao suza: Miho Mioč je legalni predstavnik HNK Šibenika u Izvršnog odboru županijskog Nogometnog saveza

28. studenog 2017. - 13:25

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko- kninske županije vjerojatno nisu ni u snu mogli očekivati koliko će prašine uskovitlati njihova odluka da podrže kandidaturu Davora Šukera za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Njihova ruka za "status quo" u hrvatskom nogomet već je treći dan sportska top tema. Među brojnim analizama koje se bave tom odlukom, u eteru se našla i informacija kako je sjednica Izvršnog odbora županijskog NS-a moguće i nelegalna, jer navodno na njoj svog predstavnika nije imao HNK Šibenik, odnosno klub koji je nositelj kvalitete nogometa u Šibensko- kninskoj žuapniji.
Oni koji su lansirali tu tezu iznijeli su kako je predstavnik HNK Šibenika na spomenutoj sjednici bio Miho Mioč, koji više nije u upravi kluba. Za pojašnjenje ove "zavzrlame" nazvali smo Josipa Bulata, aktualnog predsjednika Nadzornog odbora HNK Šibenika:

- Unaprijed se ispričavam što ću biti oštar, ali ti ljudi govore gluposti, da ne kažem neku grublju riječ. Što se našeg kluba tiče, na toj sjednici je sve bilo apsolutno legalno. Gospodin Miho Mioč je, za sada, legimtimni predstavnik HNK Šibenika u Izvršnom odboru županijskog nogometnog saveza. To što Mioč od kolovoza više nije član Nadzornog dobora kluba ništa ne mijenja na stvari.Tek kada bude sazvana nova izborna Skupština županijskog nogometnog saveza HNK Šibenik će moći delegirati svoje nove predstavnike- kazao je Bulat, prvi čovjek drugoligaša sa Šubićevca.

Inače, aktualni saziv skupštine i Izvršnog odbora NS-a Šibensko- kninske županije je trenutačno negdje na pola četverogodišnjeg mandata. Dakle, prigodu za rošadu klub sa Šubićevca će morati pričekati barem dvije godine. Zanimljivo, i aktualni predsjednik šibensko- kninskog NS-a Željko Dulibić u Skupštinu saveza je delegiran od strane HNK Šibenika. I on je tada bio član Nadzornog odbora kluba, dok trenutačno ne obnaša nikakvu funkciju u HNK Šibeniku:

- Nema govora o tome da je bilo kršenja zakonske procedure. Svi članovi koji su glasali za Šukera i sudjelovali na sjednici su legalni članovi Izvršnog odbora- potvrdio nam je Dulibić.

08. svibanj 2024 08:24