StoryEditorOCM
NogometUoči utakmice Kupa

Viroza se uvukla na Šubićevac, Careviću trebao šalabahter da nabroji sve igrače koji mu fale

Piše Šibenski.hr
9. rujna 2024. - 12:00

U šesnaestini finala Kupa Hrvatske nogometaši Šibenika vraćau se na mjesto velike sreće. U osječki Gradski vrt gdje su početkom lipnja izborili povratak u SHNL.

Bio je to finale epske borbe u drugoj ligi između Šibenčana i Zrinskog iz Jurjevca. U izravnom dvoboju koji je odlučivao o putniku u elitni rang hrvatskog nogometa Narančasti su s (2:0) svladali Slavonce i priuštili puno veselja svojim navijačima:

- Takve stvari se pamte cijeli život, međutim u utorak nas čeka neka sasvim druga utakmica. Prije svega zbog činjenice što je zrinski uvelike promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Naravno, imat će oni jak motiv da nam se revanširaju. No, imamo i mi svoj cilj, a to je prije svega prolaz u idući krug- kaže Mario Carević, trener Šibenika.

Narančaste će u Osijeku dočekati redizajnirani Zrinski. čak i s novim trenerom Matom Neretljakom. Međutim, i Carević je prisiljen u Gradskom vrtu istrčati sa sastavom koji ima vrlo malo dodirnih točaka s onim kojeg smo navikli gledati u prvih pet kola SHNL-a:

- Prošli tjedan se u naše redove uvukla neka viroza ili možda čak i koronavirus. Igrači su otpadali jedan za drugim, kao na traci.Toliko ih je na listi koji su van stroja, tako da mi je trebao šalabahter da ne bih nekoga izostavio. Dakle, zbog bolesti na put u Osijek neće Božić, Santini, Gačić, Punčec, Perić, Kolega, Majić i Baković, dok ćemo iz nekih drugih razloga poštediti Zutu. Ne možemo računati ni na Bakića i Prekodravca zbog obveza u mladim reprezentacijama Crne Gore i Hrvatske. Zato smo prvoj ekipi priključili trojicu juniora Kulušića, Grbelju i Sopića- referirao je Carević.

image

 Mario Carević

Goran Mehkek/Cropix

Dakle, kup utakmica u Osijeku bit će dobra prigoda za one nogometaše koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu sezone?

- Znate, nema tu ni prvih 11, ni drugih 11. Svi su oni dio momčadi. Da sam ja na njihovom mjestu jedva bih čekao ovakvu utakmicu da se pokušam dokazati i nametnuti- jasan je trener Narančastih.

Prigodu u Osijeku vjerojatno će dobiti i 19- godišnji Ante Kavelj, koji je zadnjeg dana prijelaznog roka iz Hajduka prešao u Šibenik.

O najnovijem stanaru šibenske svlačionice Carević kaže:

- Naravno da sam ga partio u juniorima Hajduka, riječ je o iznimno karakternom momku. Posjeduje sjajne radne navijek i top tijelo. Jako je dobar u skoku, što je nama falilio do sada. Veoma je zahvalan jer može pokriti barem dvije, ako ne i tri pozicije. Naime, osim u veznom redu kao ‘šestica‘ ili ‘osmica‘ Kavelj je iskoristiv i kao stoper- zaključio je kormilar Šibenika.

Utakmica Zrinski- Šibenik igra se u utorak u 16,30 sati.

 

09. rujan 2024 12:06