StoryEditorOCM
NogometSAMO ĆEMO SE DIZATI‘

Dobra vijest za najveće iznenađenje HNL-a. Igračima obećane isplate, organiziran i team building

Piše Davor Trutin
6. rujna 2024. - 20:15

Nakon gostovanja u Velikoj Gorici šibenska je momčad dobila trodnevni odmor, a od ponedjeljka navečer u trenažnom je procesu. Osim bodovnog salda, koji je odličan i ulijeva optimizam uoči nastavka sezone, mnoge druge stvari na Šubićevcu su u nekom drugom smjeru, odnosno navode na jednu vrstu zabrinutosti navijača.

Igrači se spremaju otići na teambuilding i to brodom, nadaju se i isplati svojih zarađenih primanja, a optimizam na tu temu donijela im je informacija iz vodstva kluba kako bi novac mogli dobiti do 15. rujna, pišu Sportske novosti

U međuvremenu, uvjeti za rad itekako su loši. S obzirom na to da je glavni travnjak nakon utakmice američkog nogometa dosta oštećen, tijekom ponedjeljka i utorka radilo se na dohrani i dosijavanju terena, pa je prva momčad vježbala na pomoćnom terenu s umjetnom travom. I teren u Crnici, koji je trebao biti uz Šubićevac glavno mjesto za obavljanje trenažnog procesa, tijekom sušnih ljetnih mjeseci posve je presušio i praktički je neupotrebljiv za vježbanje.

Posegnut će se stoga ponovno i za nekim alternativnim rješenjima odlaskom u susjedne gradove i mjesta u županiji, ali i izvan nje.

Evo što o stanju u momčadi kaže sportski direktor Mario Brkljača:

- Znamo točno na čemu smo i što bi nam eventualno trebalo, ali nismo letjeli, niti hoćemo, a niti želimo ulijetati u neke poslove glavom bez obzira. Mi imamo svoj zadani budžet kojeg ne smijemo i ne možemo probijati. Imamo dobru, kompaktnu skupinu igrača, ima tu i iskustva i mladosti, u kadru imamo i dva mlada reprezentativca (Prekodravac, Bakić), a da smo na dobrom putu svjedoči i start sezone. Imamo devet bodova, stabilni smo, nitko nas nije razbio. Dinamo je druga stvar u ligi, ali i na Maksimiru smo imali svoje dobre trenutke. Žao mi je zbog poraza u Gorici, bili smo bolja momčad svih 90 minuta, ali za razliku od nekih drugih utakmica nismo tad bili nagrađeni bod(ovima). Ali ja vjerujem u ovu momčad, mi ćemo se samo dizati kako prvenstvo bude odmicalo - uvjeren je Brkljača.

image

 Mario Brkljača

Niksa Stipanicev/Cropix

U neformalnom razgovoru Brkljača je kazao kako bi ovom mladom veznom redu (Bakić, Prekodravac, Vasilj, Iyendjock, Pozo, koji se oporavlja nakon operacije, te iskusniji Roca) trebao možda jedan iskusniji, robusniji igrač.

Na kraju kratkog susreta sa sportskim direktorom kluba još smo čuli sljedeće..

- Znam da je nekakva negativa uvijek bolje čitana, klikana, ali treba gledati kroz svjetlije tonove. Ovo je projekt, dugoročni, i kroz njega smo privukli i neke igrače reprezentativnog kalibra, potom mlade talente, koji će u Šibeniku tražiti svoj put afirmacije. Radi se na svim klupskim segmentima, školi nogometa, na infrastrukturi koja je vidljiva golim okom, ali i na masi drugih stvari, koji nisu vidljivi, a bez njih bi klub teško opstao.

Ističe Brkljača da cijela šibenska nogometna priča ide dalje u dobrom smjeru

- Naravno da ima problema, da se oni pojave i u većim sredinama. Ali nema mjesta za negativu, crnilo. Već smo zaboravili i onaj veličanstven doček nakon Osijeka, koji malo koji igrač u nas može doživjeti u karijeri. Klub ima prvoligaša, koji se stvara, mladu, potentnu momčad i siguran sam da ćemo u budućnosti svi samo rasti - zaključio je svoj ekspoze Mario Brkljača.

08. rujan 2024 20:23