StoryEditorOCM
NogometŠibenčanin oduševljava

Vikend iz snova je za Lukom Celićem: Zabio je dva dana u nizu. U dva različita sporta!

Piše Ivan Renić
20. veljače 2023. - 09:37

Zabio je dva dana u nizu. U dva različita sporta! Vikend iz snova je za Lukom Celićem, na oba fronta, u futsalu i nogometu. Naime, ovaj 25-godišnjak igra futsal za Murter. Riječ je o drugoligašu koji se široj javnosti predstavio na Final Eightu ovogodišnjeg Kupa.

Murterani su tamo priredili pravu senzaciju izbacivši Torcidu u četvrtfinalu. Splitska momčad vodila je s 4:1 i činilo se kako će susret rutinski privesti kraju. No, onda je krenula luda serija Murtera... U 35. minuti autogolom Torcide smanjili su prednost, a onda je tri minute iza zabio Celić. Do kraju su uspjeli izjednačiti te je postalo jasno kako će odlučiti šesterci. Torcida je promašila sva tri, dok je Murter s druge strane sve svoje pospremio u mrežu. U drugoj seriji zabio je Celić.

Umjesto velike fešte i dana odmora, pred njim je bio dalek put. Celić uz futsal i igra i "veliki" nogomet. Član je Vodica koje su u 3. NL jug. Nastavila se sezona u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, a pred Vodicama je u subotu bio ogled s Junakom.

Stigao je Celić na gostovanje u Sinju, okršaj s favoriziranim domaćinom. Susret je započeo u prvoj postavi. Umor? Ne da se nije osjetio, već je heroj ove priče zabio u petoj minuti! Nije to bio bilo kakav gol. As Vodica i Murtera potegnuo je s centra igrališta, s nešto više od 50 metara. Ohrabrio se i zabio.

Rođeni Šibenčanin

U sekundi je krajičkom oka primijetio da je vratar domaćih Andrija Cvrlje bio daleko od gola. Nije oklijevao ni sekunde, opalio je iz sve snage i sjajno pogodio za prednost Vodica. Snimka njegovog pogotka za čas je "zapalila" društvene mreže.

Celićev profil postoji i na Transfermarktu, a oni ga cijene na 150.000 eura. Zabilježena je tamo i njegova australska avantura u Knightsima, ali i skori povratak u Vodice. Ranije je prošao Šibenikovu školu nogometa.

Šteta za njih je što će se taj pogodaka ipak "utopiti" u porazu kojeg su na kraju upisali. Za domaće su zabili Duje Tadić i Dominik Plavša te je Junak na koncu pobijedio s 2:1. Sinjani su se s nova tri boda popeli do druge pozicije, barem za kratko dok Zadar ne odigra svoju utakmicu. Prva je i dalje Zagora s 36 bodova.

Što se Murtera tiče, oni su preokretom protiv Torcide izborili polufinale u kojem ih je dočekala Stanoinvest Futsal Pula. Čar je to Kupa, prilika drugoligašima da iznenade, skinu po koji skalp velikima. Nakon njih, isto je učinio i Šibenik 1983 koji je šokirao domaćina Futsal Dinamo, a kasnije u polufinalu i Novo Vrijeme.

image

 Luka Celić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
06. svibanj 2024 03:11