StoryEditorOCM
Nogometcarević pred generalku

Trener Šibenika otkrio što još traži: ‘S nekima koji su na probi baš i nisam posve zadovoljan‘

Piše Davor Trutin/SN
24. srpnja 2024. - 09:08

Po završetku mini turneje u Austriji i Mađarskoj te Zagrebu šibenski prvoligaš vratio se u svoju bazu. Trener Mario Carević igračima je dao dva dana odmora, a i sam je malo skoknuo do svoje rodne Makarske.

- Bilo je dosta naporno, i dosta putovanja i igračima je trebalo malo predaha. Za nama je taj tjedan mini turneje, na kojoj smo odigrali i dvije utakmice, i paralelno trenirali. Polako se ekipiramo, još uvijek se nismo posložili, i čim prije to riješimo prije ćemo se uigrati, jer prvenstvo je pred vratima. Imali smo i nekih ozljeda, Pozo se ozlijedio protiv Grazera, i pitanje je kada ćemo moći na njega računati, Majića takoðer nije bilo, on se ozlijedio protiv Dugopolja još, ali vjerujem da će za dan, dva krenuti s treninzima – na početku će Carević.

I dok je njegov Šibenik protiv novog austrijskog prvoligaša doživio poraz 1:3, nakon dva primljena gola u završnici, protiv ZTE-a je to izgledalo bolje, a i rezultatski uspješno (2:1).

- Bilo je jako dobrih 25-30 minuta u prvom dijelu te utakmice, i trkački, taktički, ali naravno da ima još dosta stvari na kojima moramo raditi. Mađari su fizički snažniji, jaki u duelima ali to nas čeka u S HNL-u, razina, dvije više nego u drugom rangu, i na to moramo biti spremni. Teško je i uigravati nešto kada nemaš kompletnu momčad na raspolaganju, neki igrači nisu posve fit, pa ih koristim po 45 minuta. Fali nam još tih konkretnih rješenja, finesa. Žuta nam se tek priključio, trebat će vremena da se i on adaptira…Činjenica je da ćemo se uigravati u hodu, i kad prvenstvo krene – kaže Carević.

image

Mario Carević

Nikša Stipaničev/Cropix

Potom smo ga pitali o njegovom zadovoljstvu s dosadašnjim učinkom kluba u prijelaznom roku, odnosno s igračima koji su stigli ovo ljeto na Šubićevac (Santini, Falcao, Bakić, Zdunić, Žuta te Brazilac Kayki na probi).

- Svi oni imaju svoje individualne kvalitete, ali nisu svi došli u optimalnom fizičkom stanju. Santini je iskusan, znalac, zna zadržati loptu i profesionalac koji ima bogatu karijeru iza sebe. Vjerujem da će nam svi biti pojačanja, zapravo najveći dio njih, ali kao što sam rekao još se nismo kompletirali. S nekima koji su na probi baš i nisam posve zadovoljan. Tražimo još dvojicu veznjaka, šesticu i osmicu, ali i stopera ljevaka. Nadam se da ćemo uskoro i to realizirati, pa da koliko, toliko kadrovski uđemo u sezonu spremni, iako će nam trebati vremena da se sve to uigra. Radili smo dosta na taktici, na promjeni sustava, s ovim novim igračima koji su došli, i koje čekamo, moći ćemo kombinirati i više sustava igre. Ja očekujem da ćemo biti kompaktni, čvrsti posebice iza, spremni igrati i presing, ali i u niskom i srednjem bloku. Zadovoljan sam kako izgledamo, ali još nam fali malo te energije viška, posebice u vezi što će nam u S HNL-u itekako trebati.

Hoće li u generalci protiv GOŠK-a istrčati jedanaestorica koja će igrati na Opus Areni u 1.kolu?

- Teško mi je to reći, prošlo ljeto u generalci za sezonu smo promijenili i sustav i neke igrače. Imam još nekih upitnika i dvojbi, a do Osijeka ima još 12 dana i svašta se može promijeniti – zaključio je trener Šibenčana.

Inače, Šibenik će generalku pred prvenstvo igrati u subotu, 27. srpnja u 20 sati na Šubićevcu protiv BiH premijerligaša GOŠK-a iz Gabele. Ulaz je slobodan.

 

08. rujan 2024 02:24