StoryEditorOCM
NogometNovosti sa Šubićevca

Potpisali Martin Pajić i Bernard Matić: Šibenčani čuvaju travnjak pa treniraju u Polači

Piše Davor Trutin/SN
21. srpnja 2022. - 09:20

Sa Šubićevca stižu vijesti o novim (najavljenim) potpisima. Dvogodišnji ugovor sa Šibenikom potpisao je Martin Pajić (22) koji se nakon jednogodišnje epizode u ciparskom Pafosu (15 utakmica) vraća na Šubićevac.

Pajić će konkurirati za poziciju desnog bočnog.

Ugovor na jednu godinu potpisao je stoper Bernard Matić (28), koji dolazi iz Istre 1961. Tako će se Sinjanin pridružiti mlađem bratu Mislavu (22), koji je ovo ljeto stigao u redove Šibenika iz ukrajinskog prvoligaša Minaja.

A, i za njega ima novosti, Šibenik se uspio dogovoriti s Ukrajincima, pa je Mislav postao igrač Šibenika, a ne posuđen član Ukrajinaca.

Sva trojica spomenutih igrača bi mogli steći pravo nastupa za subotnju utakmicu nastup u Velikoj Gorici, ali realnije je ipak očekivati da će trener Damir Čanadi na njih moći računati od trećeg kola kada na Šubićevac stiže Lokomotiva.

S tim da s Bernardom Matićem ipak treba biti oprezan jer se vraća nakon teške ozljede zbog koje je propustio osam mjeseci u Istri.

Sve je povoljnija i situacija s ozljedom ramena Ivana Delića, ali ipak i njegov nastup u Turopolju nije realan, već prije onaj protiv Lokomotive.

Delić samostalno vježba na Šubićevcu, dok se Niko Rak posve uključio u trenažni proces. Talentirani Šibenikov veznjak ima longetu na slomljenom prstu ruke, ali on će za razliku od Delića biti u konkurenciji za Goricu.

Od sportskog direktora Darija Dabca saznali smo i da je Duje Škugor posuđen Zadru, a Bruno Šupe ide na posudbu u redove Primorca iz Biograda. Za Donija Grdića i Carlosa Torresa još se traže klubovi u kojima će se razvijati i skupljati minutažu.

Kažimo kako je vodstvo kluba sa Šubićevca postiglo dogovor s ljudima iz NK Polače o najmu terena, pa će šibenski prvoligaš u narednom razdoblju 2-3 puta tjedno vježbati na odličnom travnjaku u tom mjestu blizu Benkovca. Uvjeti za trening u Polači su vrlo dobri, od terena do svlačionica, pa su sa Šubićevca i ovim putem izrazili zahvalu ljudima iz tog ravnokotarskog mjesta i istoimenog kluba.

Razlog dislokacije u Polaču leži u činjenici da hibridni šibenski travnjak uslijed paklenih vrućina koje traju tjednima nije u dobrom stanju, pa ga treba sačuvati.

 

01. svibanj 2024 21:52