StoryEditorOCM
Nogometivan baković

Novi napadač na Šubićevcu! Šibenik doveo poznato ime, na sportskom direktoru je da sada brzo popuni rupe u veznom redu

Piše K. G.
20. srpnja 2024. - 10:46

Novi prvoligaš Šibenik doveo je još jednog napadača. Prema podacima iz Glasnika HNS-a ugovor do ljeta 2026. godine s Narančastima je potpisao 21. godišnji Ivan Baković.

Navijači Šibenika Bakovića se sjećaju iz lanjske drugoligaške sezone u kojoj je branio boje BSK-a i Vukovara, kao igrač na posudbi iz Osijeka.

Probao se Baković tijekom zimske stanke nametnuti Zoranu Zekiću i na Opus areni, ali nije uspio pored Miereza, Matkovića i društva.

Sada če visoki napadač afirmaciju pokušati naći na Šubićevcu kod Marija Carevića. Nema sumnje kako trener Šibenčana sada ima dobru rotaciju u napadu. Jer, osim spomenutog Bakovića na raspolaganju ima Santinija, Božića, Torresa, Delića, Laću, Falcaa, pa čak i Majića, koji je igrao u napadačkom trozupcu, odnosno formaciji 3-4-3 koju je Carević forsirao u drugoj ligi.

Njima bi valjalo pridodati i Bruna Zdunića, koji će igrati za Šibenik na posudbi, budući da jei formalno igrač Dugopolja!?

Neki će reći- slatke brige za Carevića u napadu. Oni skeptičniji zapitat će se ima li tu dovoljno kvalitete za prvoligaški boj?

Zato nema nikakvih dvojbi kako je Šibenik trenutačno najtanji u sredini terena. Osim novopridošlog Bakića te starosjedilaca Roce i Poza, Carević nema zvučnijih imena u manevru. To više što je Španjolac Pozo ponovno u problemima s ozljedom i pitanje je u kakvom će stanju dočekati početak sezone.

Budući da se u veznom redu igrači najviše troše što zbog kartona, što zbog ozljeda, na upravi kluba i sportskom direktoru Mariju Brkljači je da što brže pojačaju taj deficitarni šibenski dio momčadi.

Da zaključimo, trenutačno Šibenik ima veliki disbalans u kadru. Obrana i napad su solidno popunjeni, dok u veznom redu fali širine i kvalitete.

07. rujan 2024 16:35