StoryEditorOCM
NogometDoni Grdić

Nema zime za Narančaste: Ovaj mladić u paru s još jednom velikom nadom Šubićevca trebao bi biti stoperski par Šibenika za budućnost

Piše Davor Trutin/SN
8. veljače 2022. - 12:05

Proljetni dio HNL-a na Šubićevcu su izmeðu ostalog (definitivno osiguranje ostanka) proklamirali i kao priliku (poligon) za dodatno otvaranje prostora svojim mladim igračima. Jedan od njih je i Doni Grdić, izlazni junior. Dvadesetogodišnji stoper izdanak je Šibenikove omladinske škole, i za sada je skupio sedam nastupa u 1.HNL za Narančaste.

Sedmi je upisao u remiju u Koprivnici ušavši u 74.minuti umjesto ozlijeđenog Batarela. To se nije osjetilo u zadnjem redu, Grdić nije od onih koji se plaše, pa nije ni u Podravini.

- Ma, nisam imao treme niti problema što sam ušao u završnici kod 1:1. Zagrijavao sam se od 30.minute, čak sam se malo i pregrijao ha, ha. Šalim se, ali nemam s tim problema što se neke treme tiče – kaže mladi šibenski branič.

Trener mu je prije ulaska samo kazao da bude koncentriran bez specijalnih zadataka. Ove sezone debitirao je u prvih 11 protiv Istre 1961 na Šubićevcu, a starter je bio i u Kranjčeviæevoj protiv Lokomotive i HD-a. I u svim tim spomenutim utakmicama Šibenik nije izgubio. Izuzetak je Rujevica kada je Doni ušao u nastavku, a Rijeka preokretom došla do pobjede 2:1. Nešto manje od 300 minuta ove sezone, zadovoljan ili ne?

- Ma, jesam naravno. Ne sumnjam da će ove sezone, odnosno u preostalih 14 utakmica na proljeće biti još dosta prostora i minuta za nas mlađe igrače. Što se mene tiče ja sam spreman, iako sam mlad u seniorskom programu sam već 3-4 godine. Malo sam i očvrsnuo, stekao nešto iskustva, na treninzima se ide punom snagom…

Ako Batarelo ne bude spreman za petak i utakmicu s Dragovoljcem na Šubićevcu, možda će ga Milin opet gurnuti u vatru od početka.

-Batarelo je O.K., ne radi se o ničem težem srećom. Ali, ako se ukaže prilika tu sam.

Igrao je Grdić i u liniji sa 4 (kod Rosasa), ali i sa trojicom braniča u zadnjem redu.

- Meni je svejedno, najveća razlika da kada igramo sa trojicom moramo više paziti na suparnička krila kada nam bekovi prate suparničke. Kada igramo u liniji sa 4 otraga treba samo pratiti i biti koordiniran. Snalazim se u oba slučaja dobro.

image
Duje Klaric/Cropix

Osim Donija šibenski prvoligaš u svom kadru ima još nekoliko mladih talentiranih igrača koji igraju na poziciji braniča (Damjanić, Bikić).

-Šta reći, nema zime za Šibenik u budućnosti, ali tu su i nešto stariji Rak, Škugor, Bolanča…da ne zaboravim još koga.

Na treninzima mu je najteže čuvati – Marina, ali ne Jakoliša?

- Antonio Marin je stvarno nezgodan za čuvanje, traži kontakt, i kada misliš da si ga ulovio on se nekako izmigolji.

Grdići imaju svoj nogometni background na Šubićevcu, otac Tony je prije 20-ak godina nosio dres Šibenika u 1.HNL, bio i U21 reprezentativac. Savjetuje li ga kako igrati?

- Ma ništa posebno, samo uvijek kaže da moram i mogu više, bolje…Mama ne gleda utakmice. Boji se, samo sluša prijenose na radiju ha, ha.

Doni ima i hrvatsku i australsku putovnicu odakle mu je otac, već je bio i na okupljanjima australskih selekcija.

- Prošlo ljeto sam bio sa U23 reprezentacijom, odnosno olimpijskom na turniru u Španjolskoj. Ja i Deni (Jurić op.a.) smo trebali ići skupa, ali on se ozlijedio. Ako me opet zovu rado ću se odazvati naravno – veli nam Doni, koji bi se jasno rado odazvao ako bi došao poziv iz HNS-a, a tko ne bi. U svakom slučaju u Doniju bi u paru sa Damjanićem Šibenik trebao dobiti stoperski tandem za dugo razdoblje.

27. travanj 2024 12:44