StoryEditorOCM
Nogometsavršeno kolo

Narančasti uhvatili priključak za liderom: Šibenik iskoristio kiks Zrinskog i stigao na samo minus dva

Piše Krešimir Gulin
16. ožujka 2024. - 17:47

‘Da smo sami pisali scenarij, ne bismo ga ovako napisali‘, bio je komentar na tribinama Šubićevca nakon savršenog kola za Narančaste.

Naime, nogometaši Šibenika iskoristili su kiks vodećeg Zrinskog na domaćem terenu protiv Dubrave i pobjedom nad Jarunom stigli na samo dva boda zaostatka.

U prvom poluvremenu Šibenik je imao dosta šansi i Jarun je mogao biti sretan što je na odmor otišao samo s golom zaostatka.

Početkom nastavka brljirao je vratar domaćih Đaković i sačuvao vodstvo Šibenika, da bi sve dvojbe oko pobjednika riješio Toshevski sredinom drugog dijela.

Otvaranje iz snova imao je Šibenik. Već u 5. minuti tražili su kazneni udarac zbog igranja rukom jednog igrača Jaruna, ali je sudac Lacić ostao nijem.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Međutim, tri minute kasnije Narančasti su poveli. Bio je to krasan pogodak Cvijanovića, koji je sa 17-18 metara ljevicom potegnuo i pogodio u lijeve rašlje vratara Jaruna.

Gosti su jedna od onih ekipa koji su klasični predstavnici zagrebačke škole nogometa, što znači da se vole nadigravati.

Nisu se momci trenera Jerka Leke došli braniti u Šibenik, što je domaćoj ekipi ostavljalo dosta prostora iza njihovih leđa.

Stvorili su Narančasti lijepi broj prigoda do konca prvog dijela, ali nisu uspjeli svladati Sajka. U ‘mister promašaja‘ prometnuo se Toshevski koji je prokockao dvije vrlo izlgedne šanse.

U 40. minuti ‘zakuhalo‘ se na travnjaku nakon oštrog starta Grednića na Cvijanovića. Branić Jaruna već je imao žuti karton, ali ga sudac nije poslao u svlačionicu.

Ta situacija je iziritirala igrače obiju momčadi, pa je došlo do naguravanja. Lacić je krivce našao u Gačiću i Toshevskom s jedne, te Dajčeru i Bilobrku s druge strane, pa je dodijelio ukupno četiri žuta kartona kako bi primirio usijane glave.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Iako je Jarun imao dosta loptu u nogama, u prvih 45 minuta nije opasnije ugrozio Đakovića.

Zato su Zagrepčani zaprijetili čim se krenulo s centra. Glavom je tukao Abramović, ali je vratar Narančastih iščupao loptu iz gornjeg kuta.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Đaković je još bolje intervenirao. Mnogi su vidjeli u mreži šut glavom Bičanića, no ne i kapetan domaćih koji je refleksno reagirao i spasio svoje.

Konačno, probudio se Šibenik i zaprijetio preko Marijanovića i Majića. Gol koji je rasteretio domaće stigao je u 66. minuti. Sjajno je asistirao Pozo, a Toshevski je pobjegao obrani Jaruna i poentirao pored nemoćnog Sajka.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Do kraja utakmice, Šibenik je mirno sačuvao vodstvo za hvatanje priključka za liderom Zrinskim.

Šibenik- Jarun 2:0 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 717. Sudac: Renato Lacić (Split). Strijelci: 1:0 Cvijanović (8.), 2:0 Toshevski (66.). Najbolji igrač: Ivan Cvijanović (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Punčec, Gačić, Dujmović, Kolega (od 82. Brajković), Pozo (od 86. Torres), Marijanović, Cvijanović, Božić (od 82. Roca), Toshevski (od 70. Delić), Majić (od 86. Laća).

Jarun: Sajko, Smoljo, Bićanić, Dajčer, Grdenić (od 76. Pavlek), Mađarić, Pranjić, Aventisian (od 65. Diyoke), Bilobrk (od 76. Matijević), Mateković (od 46. Turčin), Domančić (od 46. Abramović).

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 20:49