StoryEditorOCM
Nogometprvi remi šibenika

Narančasti teško živjeli u završnici, spasila ih vratnica i golman Đaković. Utakmicu obilježio veliki gaf suca Čuline

Piše Krešimir Gulin
15. rujna 2024. - 22:01

Nogometaši Šibenika dočekali su prvi ovosezonski remi. Nakon tri pobjede i dva poraza u prvih pet kola, Narančasti su podijelili bodove u srazu s Varaždinom.

S obzirom na prikazano na terenu, momčad trenera Marija Carevića može biti zadovoljna takvim ishodom, jer gosti su ipak imali više izglednih prilika.

Zadovoljstvo Šibenčana može biti još veće ako se zna da bježe finih devet bodova Slaven Belupu koji nakon poraza u Osijeku čvrsto drži fenjer. A miran ostanak u ligi ipak je prvenstveni cilj Narančastih u povratničkoj sezoni.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

U prvom poluvremenu Varaždin je bio kudikamo konkretniji takmac. Šibenčani su bili opasni samo iz prekida. Kako su domaćini igrali najbolje svjedoči podatak da je gostujući vratar Zelenika jedinu pravu intervenciju imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je izboksao jednu neugodnu loptu nakon Majićevog ubačaja iz slobodnog udarca.

Prije toga, čuvaru mreže gostiju samo dvaput sramežljivo zaprijetio stoper Morrison poslije dva kornera.

Zato je puno više vatte bilo pred golmanom Šibenika Đakovićem. Već u 3. minuti blizu pogotka bio je Dabro. Potom je glavnu ulogu preuzeo Latković, koji je u dva navrata pokazao zavidnu tehniku.

Prvi njegov šut obranio je Đaković, a drugi je blokirao Zuta. Tražili su gosti i kazneni udarac poslije udarca Belcara s distance zbog navodnog igranja rukom Bakića. Međutim, iz VAR sobe su sugerirali sucu Čulini kako je sve bilo regularno.

Najbolju prigodu u prvom poluvremenu Varaždin je imao u 25. minuti. Bila je to prava mat situacija, ali je Dabro s vrha peterca glavom zamalo promašio cilj.

U 31. minuti zamalo se osramotio nesigurni sudac Čulina. Brzopotezno je izvukao crveni karton i pokazao ga iskusnom napadaču Šibenika Santiniju zbog gotovo bezopasnog starta na centru igrališta.

Srećom po Čulinu reagirala je VAR soba, pa je arbitar iz Zagreba nakon pregleda sporne situacije poništio svoju prvotnu odluku i vratio se na igralište sa žutim kartonom.

image

 Ante Čulina

Niksa Stipanicev/Cropix

Krenuo je Šibenik odlučnije u nastavku utakmice, mudro koristeći i pomoć bure. Prvu pravu šansu na susretu, domaćini su dočekali nakon sat vremena igre. Odlično je Kolega gurnuo u prostor za Božića. Uspio je napadač Šibenika prebaciti vratara Zeleniku, ali je njegov šut odskakutao pored vratnice.

Gotovo četvrt sata nije se događalo ništa pretjerano zanimljivo na travnjaku. Točnije, sve do 76. minute kada je Božić izborio slobodan udarac na 20-ak metara od gola Varaždina, no pokušaj Santinija otišao je preko grede.

Pet minuta kasnije okvir gola je spasio Šibenčane. Belcar je tukao glavom s 3-4 metra, ali je pogodio vratnicu.

U završnici utakmice domaćini su teško živjeli. Najteže je bilo u četvrtoj minute sudačke nadoknade kada je kapetan Šibenika Đaković po tko zna koji put ove sezone spasio svoju momčad. Odlično je pucao Belcar s 20-ak metara, ali je vratar Narančastih ‘iščupao‘ loptu koja je išla pod gredu.

image

Ante Kavelj debitirao za Šibenik u SHNL

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Varaždin 0:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 2071. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Najbolji igrač: Antonio Đaković (Šibenik).

Šibenik (3-5-2): Đaković- Perić, Morrison, Punčec- Kolega, Kavelj (od 82. Prekodravac), Bakić, Majić (od 62. Vasilj), Zuta- Božić (od 82. Baković), Santini (od 82. Delić)..

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika- Maglica, Nekić, Ba, Boršić- Marina, Belcar- Mitrovski (od 60. Poldrugač), Latković (od 60. Duvnjak), Šego (od 90. Domjanić)- Dabro. (od 87. Tepšić).

15. rujan 2024 22:05