StoryEditorOCM
Nogometčudesan oporavak

Dobre vijesti za Carevića uoči Varaždina, viroza nestala sa Šubićevca! Mladi hajdukovac otkrio zašto je odabrao Šibenik

Piše Krešimir Gulin
14. rujna 2024. - 19:05

‘Evo me doma, bolje san odma...‘, konačno mogu zapjevati nogometaši koji su u prvih pet kola gostovali čak četiri puta. Narančasti su na svom stadionu odigrali samo utakmicu sa Slaven Belupom, još prije više od mjesec dana i slavili (2:0).

Napokon, Šibenčani će u nedjelju u 20 sati na Šubićevcu ugostiti Varaždin. Nema dvojbe kako je šibenska publika željna nogometa o čemu svjedoči i podatak da je već u subotu prodano više od 1000 ulaznica. Dakle, momčad trenera Marija Carevića imat će lijepu podršku:

-Iskreno, i mene jako veseli što ćemo napokon zaigrati na Šubićevcu. Doma smo inspirirani, nadahnuti i zato očekujem dobar rezultat protiv Varaždina- kazao je kormilar Narančastih.

image

Mario Carević, trener Šibenika

































































 

Vlado Kos/Cropix

Sraz Šibenika i Varaždina duel je dvaju ugodnih iznenađenja dosadašnjeg dijela SHNL-a. Šibenčani su skupili već devet bodova, jednako koliko je imao lanjski novak u Ligi Rudeš na koncu sezonu. Varaždinci imaju samo punat manje:

- Varaždin je defanzivno jako organizirana momčad, dok prema gore imaju četvoricu klasnih igrača koji su jako nezgodni. Uz sve to, u vrlo dobrom su momentu- nahvalio je Carević svoje nedjeljne rivale i usput zahvalio ljudima iz Pakoštana i Biograda koji su omogućili Šibenčanima da proteklih dana vježbaju na njihovim terenima kako bi sačuvali Šubićevac.

Preko tjedna je Šibenik prošao Zrinski u šesnaestini finala Kupa (2:0), a u toj utakmici Carević je bio prisiljen zaigrati zbog velikog broja prvotimaca koji je uhvatila viroza:

- Srećom, to je sada iza nas. Svi smo spremni, osim Španjolca Poza koji je oporavlja od operacije trbušne kile. Imali smo čak 12 igrača pod virozom i ja ću morati pametno dozirati one koji su duže bili izvan stroja- naglasio je Carević.

Važan vezni igrač Pozo još će neko vrijeme pauzirati:

- Mogu reći da njegov oporavak teče dobro, ali jamačno će trebati još barem dva-tri tjedna da se vrati u puni trenažni proces- dodao je trener Šibenika.

Pobjedu u već spomenutoj kup utakmici sa Zrinskim Šibeniku je donio tandem Delić- Kulušić. Prvi s dva gola, a potonji s dvije asistencije. Znači li to da su se približili početnoj postavi?

- Zadovoljan sam kako smo odradili tu utakmicu. Kup je varljiv i tu je najvažnije proći. Što se pojedinačnog učinka igrača tiče to ću iskomunicirati sa svakim pojedinačno. Jasno je da su se neki približili početnom sastavu dok su se neki udaljili. Od nekih igrača očeujem puno više. Svaki trening i svaka utakmica su prigoda za dokazivanje.U nogometu sestvari brzo mijenjaju. Danas vas nema na mapi, a već sutra možete biti u svim kombinacijama. Konkretno, što se Delića tiče, jako mi je drago zbog njegovog učinka u kupu. On trenira i jako dobro, a otprije se zna kako posjeduje kvalitetu. I 17- godišnji Kulušić je odlično regirao kada je ušao i upisao dvije asistencije. Na njima je da samo tako i nastave- komentirao je Carević.

image

 Ante Kavelj, dres Hajduka zamijenio je onim Šibenika

Vojko Bašić/Cropix

Debi u dresu Šibenika u Kupu je imao i 19- godišnji Ante Kavelj, koji je zadnjeg dana prijelaznog roka stigao na Šubićevac iz Hajduka:

- U Šibeniku sam zatekao dobre momke, dobre igrače. Rekao bih da imamo vrlo zgodan spoj mladosti i iskustva. Što se Varaždina tiče, to je momčad koja se voli nadigravati. Međutim, pred domaćom publikom očekujem da tri boda ostanu na Šubićevcu- izjavio je Kavelj.

Donedavnog hajdukovca pitali smo zašto je Poljud zamijenio Šubićevcem?

- Osjetio sam kako je u Šibeniku dobra za moj razvoj i kako bih mogao imati pristojnu minutažu. Također, u razgovoru s čelnim ljudima kluba svidio mi se projekt koji grade na Šubićevcu- pojasnio je Kavelj.

Utakmica Šibenik- Varaždin igra se u nedjelju u 20 sati. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

18. rujan 2024 20:24