StoryEditorOCM
NogometNarančasta majica

Kapetanu Mariu Ćuriću Trofej Šibenskog lista; Laskavu titulu je naslijedio od Marka Bulata

Piše Josip Ćaleta Car
20. svibnja 2022. - 13:22
Naš suradnik Josip Ćaleta Car uručio je pokal najboljeg igrača sezone Mariju ĆurićuNikša Stipaničev/Hanza Media

Pred prepunim tribinama Šubićevca, kojeg su 'okupirali' navijači zagrebačkog Dinama, Mario Ćurić proglašen je najboljim igračem narančastih u sezoni koja završava gostovanjem Šibenika kod Lokomotive. Tako je šibenski kapetan po izboru našeg lista naslijedio Marka Bulata koji je prošle sezone prvi ponio tu laskavu titulu.

Ćurić je tijekom cijele ove sezone uspijevao zadržati visok nivo igara, iako je imao određene padove, no zadržao je konstantu. Veliku konkurenciju u prvom dijelu sezone imao je u Marinu Jakolišu, koji je bio prvo ime momčadi do odlaska u Francusku, točnije Angers, dok je u nastavku rame uz rame sa kapetanom bio odlični vratar Lovre Rogić. Zanimljivo da je nakon 33 odigrane utakmice obojice razlika u prosječnoj ocjeni bila minimalna. Mario je imao ocjenu 6,43 dok je Lovre Rogić imao ocjenu 6,39.

Sezona s dva lica

- Zanimljivo je to s ocjenama, jer ako sagledamo sezonu po dijelovima, onda imamo više kandidata. Recimo po meni je u jednom dijelu sezone Ivan Delić bio prvo ime momčadi, dok je u drugom dijelu dominirao Antonio Marin, ali držim da je cijeli proces ocjenjivanja dobro proveden, istaknuo je naš stariji kolega koji je od početka pratio naš izbor.

Šibenik je ovu sezonu odigrao sa dva lica, prvi dio u kojem je djelovao kao ozbiljna momčad, te ovaj drugi kojega će čelnici sigurno nastojati zaboraviti. Sama selekcija igrača, pogotovo u zimskoj pauzi nije bila dobra i to je ono o čemu u klubu moraju razmišljati i to brzo, jer pripreme za nadolazeću sezonu kreću već za dvadesetak dana. S obzirom na proljetni dio i prikazane igre, očito je kako će se morati zahvaliti velikom dijelu igračkog kadra, koji nema prvoligašku kvalitetu.

Prihod od ulaznica

Čelništvo kluba kada je budućnost u pitanju i dalje je zakopčano do grla. Gesta sa posljednjeg domaćeg susreta protiv Dinama kada je kompletan prihod od ulaznica uplaćen za liječenje male Kiare Goršić, ne samo da je pokazala veliko šibensko srce čelnika, već i da novac u klubu nije problem. Stoga je svakako važno tko će sa pozicije sportskog direktora slagati momčad za narednu sezonu i kolike su njegove ovlasti. Mi ćemo i iduće sezone pratiti učinak narančastih nogometaša i tražiti nasljednika Maria Ćurića za treće izdanje narančaste majice.

19. travanj 2024 06:19