StoryEditorOCM
NogometTrofej šibenskog lista

Narančasta majica Josipu Majiću! Laskavo priznanje ide u ruke igrača koji jednim potezom rješava utakmice

Piše Josip Ćaleta Car
23. svibnja 2024. - 14:22

Na kraju četvrtog izdanja ‘Narančaste majice‘ poredak je slijedeći: laskavu titulu igrača sezone ponijet će Josip Majić koji je osvojio 199 bodova, što je prosjek od 6.63 u 30.odigranih utakmica.

Drugo mjesto pripalo je vrataru i kapetanu Antoniju Đakoviću sa 201 bodom iz 31 utakmice, prosjekom od 6.48, dakle jedini igrač koji je odigrao sve minute ove sezone, dok je treći Ivan Božić sa 194.5 bodova, i prosjekom od 6.48

Šibenčani su teže od očekivanog upisali svoju dvanaestu pobjedu u nizu, protiv odličnog Vukovara. Narančasti su u konačnici slavili sa 2:1, no Vukovarci su od 10.minute imali rezultatsku prednost, ali i nadmoć u igri, što možemo reći za malo koju momčad koja je došla na Šubićevac.

Ipak, u nastavku momčad Marija Carevića uspjela je svojom prepoznatljivom igrom stvoriti nekoliko prigoda, od kojih su dvije i realizirane. Narančasti su djelovali umorno, a teško ih je mogao probuditi trener Mario Carević, koji je gotovo od prve minute vodio neku svoju bitku sa sudačkom četvorkom, što sigurno nije pomoglo momcima na terenu da pronađu ritam igre. Ovu utakmicu pamtit ćemo i po ozlijedi Ivana Božića koji je igru napustio u 26.minuti, i s obzirom na njegovu dosadašnju formu, sa strepnjom iščekujemo dijagnozu.

Za kraj moramo par riječi i o sucu Toniju Dadiću iz Zagreba. Pažnju nam je privukao još na početku prvenstva kada je sudio ogled protiv Solina u Dugopolju, gdje je bio potpuno van utakmice. Svrstan je u kategoriju perspektivnih kao izdanak zagrebačkog sudačkog saveza, no očito je još daleko od nužne kvalitete, a to govorimo bez seciranja situacije oko prekršaja Toševskog, odnosno vratara Mandića unutar kaznenog prostora, već temeljem arbitraže koja je uvelike odudarala od ritma utakmice i stvarnih zbivanja na terenu.

Antonio Đaković (6): Šibenski kapetan nije na najbolji način ušao u utakmicu, što se vidjelo kod pogotka gostiju, kada je kasnio sa prve vratnice zatvoriti drugu. U nastavku se trudio, ali pamtimo jednu intervenciju sredinom drugog dijela kada je pokazao da zna izići sa linije, što mu se najviše osporava.

Toni Kolega (7.5): Možda i najbolji narančasti u ovom susretu. Od početka se posvetio organizaciji napada, ali je u prvom dijelu poput ostalih gubio snagu u prevelikom broju driblinga. U nastavku ga je Carević gurnuo u sredinu, otkuda je lijepim driblingom tijela stvorio višak i pogodio za izjednačenje. Odlična partija!

Ivan Cvijanović (6.5): U prvom dijelu u potpunosti se uklopio u sivilo cijele momčadi. U nastavku se trudio po lijevoj strani, pogotovo kada su gosti ostali bez energije, no nije bio onaj pravi sa zabadanjima u kazneni prostor, a nije se ni izvlačio na udarac, iako je u nekoliko navrata mogao potegnuti sa dvadesetak metara.

Stefan Perić (6): Pospan, pogotovo u prvom djelu kada je nekoliko njegovih dodavanja opasno prijetilo šibenskom golu. Drugi dio bio je sigurniji i aktivniji prema naprijed, pamtimo jedan njegov odličan solo prodor u 66.minuti kada je nakon što se oslobodio nekolicine igrača poslužio Majića, ali je vratar bio na mjestu.

Roberto Punčec (6): Ovako kvalitetnom igraču ne bi se smjelo dogoditi da primi onakav pogodak nakon prekida, kada je naivno krenuo za igračem koji je imao svoga čuvara ostavivši Tadića. U drugom dijelu susreta podigao zadnju liniju na centar i dobro kontrolirao prostor.

Duje Dujmović (6): Već neko vrijeme nije onaj pravi, pa ne čudi što ga je u prošlom kolu Carević ostavio na klupi. Dobro je odradio obrambene zadaće, ali je imao problema sa pokušajima dubinskih proigravanja. Nedostaje mu svježine. Zamijenjen u 79.minuti Gačićem

Joseph Iyendjock (5.5): Očito je Joseph bio impresioniran svojim prvim nastupom u početnoj postavi. Dosta grešaka u predaji, koje su mogle biti kobne, no srećom kolege su mu dobro reagirale. Nedostajalo mu je agresivnosti u igri. Na poluvremenu zamijenio ga je Brajković.

Bruno Brajković (6.5): Donio potrebnu agresivnost u drugom dijelu. U nekoliko navrata odlično probio stranu, trudio se stvoriti višak i dobrim ubačajima uposliti svoje napadače, svakako prolazna ocjena za njegov nastup.

Iker Pozo (7): Sigurno najvažnija karika u igri šibenske momčadi. Kontrolirao je sredinu terena, kada je vidio da ne ide napadačima trudio se solo akcijama doći u prigodu. Mirnoća i sigurnost koju prikazuje dokaz je njegove kvalitete.

image

Josip Majić

Nikša Stipaničev/Cropix

Josip Majić (6.5): Nije bio na razini prethodnih susreta, no Majić je igrač koji jednim potezom može riješiti susret. Šteta što nije dobro zahvatio loptu nakon lijepog dodavanja Perića. Malo preležeran.

Ivan Božić (6.5): Dobro je otvorio utakmicu, već u 4.minuti našao se u poziciji sa strane, bio pomalo sebičan, da bi u 21.minuti lijepu akciju Majića i Delića završio udarcem koji mu je Mandić obranio. Na žalost u 26.minuti se ozlijedio, pa ga je zamijenio Toševski.

David Toševski (6.5): Od ulaska u igru krenuo u svom stilu. Agresivno rastrčano, ali i nastavio seriju promašaja, od kojih svakako valja istaknuti onaj u 74.minuti. Ipak u 80. lijepo je primio loptu i zakucao je u mrežu za pobjedu šibenske momčadi. Šteta što ga do sada nije htio gol, s obzirom na dozu agresije koju donosi.

Ivan Delić (6): Starter, ali uklopljen u igru momčadi. Imao je nekoliko lijepih pokušaja i driblinga, ali ovoga puta to nije bilo učinkovito. Sve to kao da ga je guralo u soliranje i traženje gotovo nemogućih rješenja, no njegov prijem lopte daje mogućnosti rasporeda ostalim igračima. Od 68. umjesto njega u igru je ušao Laća.

14. lipanj 2024 21:40