StoryEditorOCM
NogometNikola Rak

Iskusni krilni napadač Šibenika najavljuje nastavak 2.HNL i gostovanje 'narančastih' u Bijelom Brdu: Protiv BSK-a kao da je za ulazak u prvu ligu!

18. listopada 2019. - 10:56

Reprezentativna stanka zaustavila je nogometaše Šibenika u bodovnoj žetvi u kojoj su u četiri minula drugoligaška kola osvojili maksimalan broj bodova. No, zbog "paklenog" ritma u kojemu su "narančasti" odradili veći dio rujna, pauza im je dobro došla da napune baterije. Međutim, ni tijekom dvotjedne pauze momčad trenera Krunoslava Rendulića nije mirovala što se tiče utakmica.

Naime, proteklog su vikenda na Šubićevcu odigrali prijateljski ogled sa zagrebačkom Lokomotivom. Unatoč porazu (1:2) od prvoligaša kojeg uspješno vodi Šibenčanin Goran Tomić, "narančasti" su ostavili vrlo dobar dojam. Slično kao i nekoliko tjedana ranije kada su poraženi (0:1) na Rujevici od još jednog prvoligaša - Rijeke.

 

 

- Istina, odigrali smo te dvije prijateljske utakmice sasvim solidno. Naročito protiv Lokomotive kada nam je bilo i lakše, jer smo se u međuvremenu uigrali i napunili samopouzdanjem nizom pobjeda u 2. HNL. S obzirom kako trenutačno treniramo i igramo to bi nam trebao biti dobar putokaz i za 1. HNL - kazao nam je Nikola Rak, krilni napadač Šibenika koji ima poazamašno iskustvo igranja prvoligaškog nogometa.

Lakše je kad te hvataju

Navijači Šibenika uhvatili su se za glavu kada se Rak uhvatio za zadnju ložu i napustio teren na spomenutoj utakmici s Lokomotivom. Na sreću, fizioterapeut "narančastih" Ivan Čular nije imao puno posla...

- Dobro je, bila je to sitna bol, malo me je "pecnulo". Vjerojatno je to od akumuliranog napora, ali i od nešto mekšeg travnjaka na toj strani igrališta na Šubićevcu. Bit ću spreman za nastavak prvenstva i nedjeljnu utakmicu s BSK-om u Bijelom Brdu - umiruje ovoljetno pojačanje Šibenika.

 

 

Trenutačno je sjajan pogleda na drugoligašku ljestvicu sa Šubićevca. Šibenik je uvjerljivo vodeći sa sedam bodova prednosti ispred Rudeša, najozbiljnijeg konkurenta u utrci za ulazak u 1. HNL:

- Iskreno, na početku sezone nismo uopće ni mogli zamišljati ovakav rasplet gotovo prve trećine prvenstva. Svi bismo potpisali da ćemo imati 24 boda u devet kola. To nam je veliki plus za nastavak sezone. Znate, puno je lakše igrati kad te hvataju. Ne bih volio biti u koži Rudeša koji nas mora loviti. Vjerujem da ćemo i nastaviti igrati u istom ritmu - veli Rak.

Priliku za nastavak uspješnog niza Šibenčani imaju u nedjelju, kada gostuju na istoku Slavonije. Točnije u Bijelom Brdu, mjestu u općini Erdut udaljenom 15-ak kilometara od Osijeka. BSK je trenutačno pretposljednji na tablici sa samo sedam osvojenih bodova. Slavonci su tijekom pauze posegnuli za "šok terapijom", pa su umjesto Denisa Krstanovića za trenera postavili Aleksandra Borojevića. Bez obzira na poziciju BSK-a i skroman bodovni učinak, riječ je o nezgodnoj ekipi koja ima nekoliko dobrih pojedinaca poput Dabre i Muženjaka:

- Da, praktički svaka ekipa u drugoj ligi ima par igrača koji su iskusili 1.HNL. Ne zavaravamo se da će nam biti lako. Prije svega, čeka nas naporan put, a zatim i loš teren. No, takav je nogomet, to je sport koji se igra na svakavim terenima i na nama je da se prilagodimo. Uz sve to, domaćin će biti "napaljen", uostalom kao i svi u ovoj ligi kada im dolazi Šibenik - govori iskusni igrač Šibenika.

 

 

"Narančasti" su jedini ovosezonski poraz doživjeli baš nakon stanke zbog obveza reprezentacije. Bilo je to u četvrtom kolu na gostovanju kod Orijenta na Krimeji. Izgubili su (0:1) uz blijedu igru:

- Vjerujem da smo izvukli pouke iz te utakmice. Činjenica je da smo u taj susret ušli malo uljuljano. No, isto tako nešto jače smo radili da bismo se pripremili za niz utakmicu u prvenstvu i Kupu koji su nas čekali u narednom razdoblju. Mislim da bismo i taj susret preokrenuli u našu korist da smo zabili barem jednu od šansi koje smo imali. Svakako, Orijent nam je bio upozorenje. Koliko smo koncentrirani na iduću utakmicu dovoljno govori podatak da još od ponedjeljka mislimo samo BSK, gotovo kao da igramo play-off za 1. HNL! - kazuje Rak.

Dalmatinski mentalitet

Poslije BSK-a, Šibenik u tjedan dana tri puta igra na Šubićevcu. Protiv Cibalije i Kustošije u prvenstvu, a u međuvremenu i kontra Belišča u osmini finala Kupa. Prigoda je to za stvaranje lijepe bodovne zalihe, ali i ulaska među osam najboljih u Kupu:

- Te domaće utakmice s Cibalijom i Kustošijom te kasnije s Dubravom na Šubićevcu mogle bi prevagnuti što se tiče bodovnog salda u konačnici. Svjesni smo da konca jeseni imamo teška gostovanja u Zmijavcima, Dugopolju i Splitu. Znam kako je nezgodno igrati na tim dalmatinskim terenima još otkako sam dolazio sa zagrebačkim klubovima. Oni svaku utakmicu igraju kao da je život u pitanju, valjda je to taj dalmatinski mentalitet. Zato će biti od vitalne važnosti skupljati bodove kod kuće. Znam da zvuči kao floskula, ali doista trebamo ići utakmicu po utakmicu. Ako se ne varam, Šibenik je minulih sezona dvaput bio jesenski prvak, pa nije uspio ući u 1.HNL. Dakle, tek na proljeće se "mrtvi broje" - zaključio je Rak.

16. travanj 2024 19:12