StoryEditorOCM
NogometMlinar i mrzljak

Dvojica iskusnih veznjaka na meti Šibenika, jedan se opasno poklapa s drugim transferom na Šubićevcu

Piše K. G., R. M./SN
13. lipnja 2024. - 13:00

Iskusni, 32- godišnji veznjak Frano Mlinar napustiti će redove pulske Istre nakon tri sezone provedene u tom prvoligašu. Prema neslužbenim informacijama, sada je zanimljiv novom prvoligašu Šibeniku.

Frano Mlinar stigao je na Drosinu 2021. godine, s ne baš velikim očekivanjima ovdašnje javnosti. Mlinar je igrao i HNL, i u Italiji, i u Švicarskoj, imao je već 29 godina. No, tri godine kasnije pulska nogometna javnost sa žaljenjem gleda na odluku kluba da se 32-godišnjem veznjeku putovi sa Zeleno-žutima razilaze.

Klupski stav, nametnut politikom iz Vitorije, jest da se više prostora daje mlađim igračima. I kad se na prijedlog ovdašnjeg dijela uprave razmatrao prijedlog produženja ugovora za sve “senatore” svlačionice, dakle, za kapetana Blagojevića, golmana Ćorića, Mlinara i Majstorovića, vlasnici su očito prihvatili jednu godinu više za domaćeg dečka Ćorića i za Blagojevića, koji je u klubu praktično od 2012., uz prekid igranja u Splitu i Latviji. Vjerojatno jest da su i uvjeti za njih dvoje u okvirima koje klub želi.

Frano Mlinar je u punoj nogometnoj zrelosti i vrhunski profesionalac. Za svlačionicu je autoritet nametnut profesionalnošću i znanjem, a ne galamom. I logično je da ima svoje kriterije statusa jer može igrati sigurno još 3-4 sezone. Zbog svog ponašanja i velikog truda da bude na raspolaganju Istri 1961 u svakom trenutku na terenu, u odnosima ekipe i vodstva, prema javnosti, Mlinar je stekao veliki respekt navijača, suigrača i šireg ovdašnjeg okruženja. U 89 utakmica postigao je pet pogodaka, uz 6 asistencija. Kako nam je sam kazao, u Puli, odnosno Medulinu, gdje je stanovao, uživao je u svakodnevici, sretan i što mu se obitelj odlično snalazila, i još i povećala...

Još jedan iskusni veznjak na meti je Šibenika. Radi se o Filipu Mrzljaku, 31-godišnjem nogometašu Gorice koji je u Turopolje stigao lani u siječnju. Zanimljivo, njegov dolazak u Goricu poklapa se s dolaskom Marija Brkljače na mjesto sportskog direktora.

A priča o mogućem Mrzljakovom transferu na Šubićevac zakotrljala se baš u isto vrijeme kao i ona o tome da će Brkljača postati novi sportski direktor Šibenika.

image

 Filip Mrzljak

Ronald Goršić/Cropix
26. lipanj 2024 02:37