StoryEditorOCM
Nogometdenis brašić

Desna ruka vlasnika Šibenika o financijskom stanju na Šubićevcu: ‘Ne treba paničariti ako primanja kasne koji mjesec‘

Piše Ivo Mikuličin
1. rujna 2024. - 11:32

Mini-stanka u prvoligaškoj utrci, uzrokovana nastupima Vatrenih u utakmicama europske Lige nacija, dobro je došla šibenskom

nogometnom prvoligašu. Iz više razloga, ne samo radi nesretnog poraza(1:2) na gostovanju u Velikoj Gorici. Prije svega, to je prilika da se koliko-toliko sanira stanje travnjaka na Šubićevcu i Crnici, koji je, blago rečeno, u lošem stanju.

Kao jedan od razloga, zbog kojih je trener Mario Carević posegnuo za indikativnom izjavom „Moji su igrači heroji s obzirom na uvjete u kojima treniraju“.

- Shvaćam trenerovu žalopojku, ali idući tjedan počinjemo rekonstrukciju travnjaka, koji je stradao od ljetnih vrućina, ali, što kriti, malo i od utakmice američkog nogometa. Tvrtka „Jadro“ posijat će novu travu. Sve će, vidjet ćete, biti u redu – javio nam se agilni Denis Brašić, koji je, kažu neslužbeni izvori, u posljednje vrijeme najviše „zalivao“ ne samo travu (op.p. osobno je zasukao rukave na travnjaku) već i financijskim injekcijama blagajnu HNK Šibenik.

Brašića ne spominjemo tek tako. Pretpostavljamo da spomenuti trenerov zabrinuti istup nema samo korijene u požutjeloj travi i neravnom terenu. Da se iza toga krije i službeno nepotvrđena ćakula kako klupsko vodstvo kasni s isplatom zasluženih primanja prvotimaca i radne zajednice. Ne, nije samo podatak da će Šibenik dobiti milijun eura, zbog plasmana Dinama u Ligu prvaka razvedrio čela na Šubićevcu!?

- Želim vam kazati da je Šibenik u puno boljoj financijskoj situaciji nego većina prvoligaša. Naša je korporacija moćna, pa mogu jamčiti da Šubićevac, dok mi vodimo klub, neće nikad imati velikih financijskih problema. Ne treba, stoga, paničariti ni sitničariti ako primanja kasne neki mjesec – javio nam se još jednom Denis Brašić.

Komunikativni Brašić se jamačno neće naljutiti, ako kažemo kako je sazrelo vrijeme da šibenski prijatelji sporta moraju dobiti konačan odgovor zašto je tolika razlika od obećanja, danog prilikom prvoligaškog slavlja na Poljani, i zbivanja u minula tri mjeseca!?

Ciljamo, dakako, na najavljena zvučna, ali, zasad, neostvarena pojačanja. Kad smo već pomislili kako sportski direktor Mario Brkljača i njegov prvi suradnik Stipe Bačelić Grgić putuju u Italiju radi dovođenja iskusnog veznog igrača, ohladila nas je vijest da je riječ o mogućem transferu 16-godišnjeg Dominika Kartela, sina bivšeg igrača (i trenera) Marka u Milano!

Stanka je jamačno dobro došla i Funcutima da se, poslije poraza u Velikoj Gorici iz ružičastih oblaka i nadanja polako spuste na zemlju.

No, uz nedvojbenu istinu kako je 9 bodova nogometaša Šibenika,osvojenih u prvih pet kola izuzetan rezultat. Pogotovu, ako se potencira podatak da su Narančasti (ili Crni!?) četiri puta gostovali, od toga dvaput kod članova tzv. velike četvorke, Dinama i Osijeka.

16. rujan 2024 10:39