StoryEditorOCM
NogometIvan Močinić

Bivši reprezentativac potpisao za Šibenik, možda nastupi već u subotu protiv Slaven Belupa

Piše Krešimir Gulin
22. travnja 2021. - 10:47

Ivan Močinić, 27-godišnji veznjak, novo je pojačanje HNK Šibenika. Ovaj Riječanin na Šubićevac dolazi kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor s Narančastima na dvije godine.

Inače, Močinić je već neko vrijeme trenirao na Šubićevcu, a u četvrtak je konačno stavio i potpis na dvogodišnji ugovor sa šibenskim prvoligašem.

Močinić je karijeru započeo u HNK Rijeci, gdje je iz omladinskih selekcija prešao u seniore. Za Rijeku je u pet godina skupio 140 nastupa u kojima je zabio pet golova te skupio šest asistencija. Za Rijeku je 10 puta igrao u Europskoj ligi. Može se pohvaliti i s dva naslova koje je osvojio s ovim klubom, a to su naslov prvaka kupa Hrvatske i naslov prvaka Hrvatske. S Kantride je 2016. godine otišao u bečki Rapid, za koji je upisao 24 nastupa. Početkom prošle sezone pridružio se Istri, a prije dolaska u Šibenik bio je i član slovenske Olimpije za koju je skupio šest nastupa.

Bivši hrvatski reprezentativac nije krio zadovoljstvo potpisom ugovora za Narančaste:

-Sretan sam što sam se priključio momčadi i postao igračem HNK Šibenika. Ne mogu obećavati brda i doline, jedino mi je obaveza da svakim treningom i utakmicom pomognem ekipi u dostizanju ciljeva i isto tako da se odužim ljudima u klubu na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem se stručnom stožeru i ekipi što su mi olakšali prve dane u novoj sredini i nadam se da ćemo zajedno ubuduće imati razloga za veselje- izjavio je Močinić.

Iskusni veznjak španjolskom treneru Escobaru bit će na raspolaganju kad stignu svi potrebni papiri, a možda već za subotnju utakmicu sa Slaven Belupom na Šubićevcu. To je važno saznanje za Escobara, budući je Kolumbijac Mesa na prošlom susretu s Goricom zadobio težu ozljedu koljena i vjerojatno je izgubljen do kraja sezone.

Močinić bi važnu ulogu u šibenskoj momčadi trebao igrati i dogodine, posebice u svjetlu činjenice što kapetan Marko Bulat na ljeto odlazi u zagrebački Dinamo. A Močinić i Bulat okupiraju otprilike okupiraju slične pozicije.

Močinićeve igračke kvalitete nisu upitne, međutim radi se o nogometašu čiju su karijeru uvelike unazadile brojne ozljede. Dovoljno je samo spomenuti kako je zbog zdravstvenih problema u zadnji čas otpao s popisa izbornika Nike Kovača za Svjetsko prvensto u Brazilu 2014. godine.

Dakle, ako Močinić bude fit, bti će dobro pojačanje za Narančaste.

02. svibanj 2024 13:40