StoryEditorOCM
NogometNovosti sa Šubićevca

Klopp u dresu Šibenika? Na probu stigao mladi Francuz, bivši ‘vatreni‘ odlazi iz kluba

Piše Krešimir Gulin
11. siječnja 2022. - 14:40

Nogometaši Šibenika pod palicom Ferde Milina počeli su 12- dnevne pripreme u Medulinu, gdje će u srijedu odigrati i prvu pripremnu utakmicu s rumunjskim trećeligašem Foresta Suecavom. Na Milnovom popisu je 26 imena, međutim taj spisak bi se idućih dana mogao promijeniti.

Naime, u upravi kluba sa Šubićevca najavili su kako će dovesti nekoliko mladih igrača na probu. Prema neslužbenim informacijama, jedan od njih bi trebao biti 21- godišnji Francuz Alexandre Klopp. Mladić koji nosi prezime slavnog Nijemca Juergena koji vodi Liverpool, od rujna 2020. godine nosio je dres trećeligaša Primorca iz Biograda. Radi se o igraču rođenom u Bordeauxu, koji je iskoristiv na više pozicija na desnoj strani, premda primarno igra na mjestu desnog beka.

Podsjetimo, sa Šibenikom su u Istru već otputovali hajdukovac Dino Skorup i dinamovac Ivica Vidović, koji su dobili dopuštenja svojih klubova da treniraju s Narančastima. No, kako Šibenik još uvijek nije riješio dug prema FIFA-i, ne može registrirati nove igrače.

Sa Šubićevca najavljuju kako neće biti puno ulaznih transfera, jer se na proljeće želi dati čim više minuta mladim igračima iz postojećeg kadra. Stoga se puno više radi na izlaznim transferima, budući da je Šibenik jesenas imao nemali broj igrača koji su opterećivali klupski budžet, a imali su skormnu minutažu.

Jedan od njih je 28- godišnji Ivan Močinić, koji je na Šubićevac stigao početkom prošle godine iz ljubljanske Olimpije. Međutim, bivši hrvatski reprezentativac imao je velikih zdravstvenih problema. Momak koji je profesionalnošću i ljudskim kvalitetama osvojio sve na Šubićevcu, jednostavno nije imao sreće s ozljedama. Praktički je upadao iz jednog problema u drugi.

Na koncu, obje strane su zaključile kako je najbolje rješenje sporazumni raskid ugovora. Isto rješenje čeka i veznjaka Alexa Cvetkovića, koji je u prvom dijelu sezone skupio 10 nastupa za Šibenik. No, njegove akcije na Šubićevcu očito su pale kada je i igre za dokapitalizaciju kluba ispala grupa britanskih poslovnih ljudi koju je zastupao njegov otac Zoran.

Novi trener Šibenika ne računa ni na desnog braniča Adama Benića, koji će na posudbu u drugoligaša BSK iz Bijelog Brda.

18. travanj 2024 14:56