StoryEditorOCM
NogometPromovirana monografija o DOŠK-u

100 godina voljenog kluba: Spomen na 'mali' klub iz 'malog' grada koji se voli velikim srcem

Piše Đuro Perlić
20. svibnja 2019. - 15:05

Kad god su u pitanju promocije knjiga uvijek autori budu ti koji su uzbuđeni i nervozni. Ovaj put uzbuđenje je zahvatilo široku sportsku i kulturnu javnost u Drnišu.

U tom ozračju je u nedjelju promovirana Monografija s naslovom "NK DOŠK 1919 – 2019 – 100 godina voljenog Kluba." Nakladnik je, uz pomoć brojnih sponzora, sam Nogometni klub DOŠK, a autor je ravnatelj Gradskog muzeja Drniš profesor Davor Gaurina.

Davno nismo prisustvovali ovako lijepom događanju poput ove promocije. U velikoj dvorani Osnovne glazbene škole Josip Odak sakupilo se preko sto pedeset posjetitelja i gostiju. Bili su tu, kako i priliči, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (u osobi Ante Kulušića, dopredsjednika), predstavnici više klubova, te predstavnici političkog i društvenog života Grada i Šibensko – Kninske Županije. Scenografija same pozornice bila je dostojna kakva europskog događanja.

Sve na stranu, ali glavni junaci su ipak bili veterani DOŠK – a, njih petorica, koji su s pozornice ispričali svoja sjećanja na mnoge zgode u svom igranju za DOŠK. Razgovor je vrlo profesionalno moderirala novinarka Matilda Jelčić Stojaković. Bilo je dirljivo vidjeti emocije Ante Vukušića Bure, Roka Marina Roje, Jose Jerkovića Štopera, Vlade Radeljaka i Čede Andrića.

Bio je to rijetko viđeni koncentrat ljubavi prema svom Klubu i svome Gradu. Poseban pljesak dobio je jedan od najstarijih, Tomislav Ožegović Duca. Uprkos godinama i bolesti, s radošću je došao na Promociju. Vedrini atmosfere pridonio je i Gradski pjevački zbor NEUMA svojim raskošnim glasovima i decentnim repertoarom.

Kako i priliči, na kraju predstavljanja Monografije podijeljena su priznanja za doprinos razvoju DOŠK – a i nogometnog sporta u Drnišu. Među inima, priznanje je dobila i naša novinska kuća, Slobodna Dalmacija u čije je ime priznanje primio Direktor Uprave Miroslav Ivić. Udruge žena u Drnišu dale su svoj doprinos promociji kroz osvježenje i okrepu s nebrojeno puno kolača.

Legendarna Podvornica, drniški Plac, ponosna je kako DOŠK dostojanstveno nosi svoje stoljeće na plećima. Upravo promovirana Monografija samo je spomen na jedan mali Klub, na jedan mali Grad koji se voli jednim velikim srcem. To je DOŠK, to su njegovi navijači.

26. travanj 2024 04:48