StoryEditorOCM
Košarkajake kakar

Zbog problema s ozljedama Šibenka dovela novog igrača: Na Baldekin stigao Amerikanac dobrog šuta

Piše Krešimir Gulin
11. studenog 2022. - 10:25

Košarkaši Šibenke sjajno su ušli u sezonu, naročito u domaće prvenstvo gdje su jedina neporažena momčad sa šest pobjeda u isto toliko utakmica. Međutim, nemilice ih kose ozljede i bolesti (Echols, Rebić, Pleadin), pa su na Baldekinu morali posegnuti za novim igračem koji će proširiti rotaciju sastava trenera Damira Milačića.

Tako u redove Narančastih dolazi američki bek šuter Jake Kakar. Riječ je o 193 centimetra visokom košarkašku, koji je osim na ameirčkom koledžu Barton igrao njemačkom drugoligašu Schwenningenu:

- S obzirom da smo se našli u problemu Nabe Echolsa od početka sezone, Bruno Rebić se povrijedio na duži period, Pleadin je bio odsutan sa zadnje dvije utakmice zbog visoke temperature, mi smo jednostavno bili primorani dovesti još jednog igrača. S obzirom na veliki broj utakmica mogućnost ozlijeda je jako velika i stoga smo reagirali angažmanom Jakea Kakara, koji je igrač odličnog šuta i dobrih preporuka. Najbitnija stvar je da se uklopi u naš sustav treniranja i ponašanja. Kemija u momčadi je izvanredna, znači morat će se uklopiti u to, ali za to će trebati određeni period. Međutim, nama je u ovom trenutku svaki igrač koji može imati određenu minutažu i dati svoju kvalitetu na terenu, neophodan- rekao je Damir Milačić, trener Šibenke.

image

Jake Kakar, novi igrač Šibenke

Press

Odmah nakon potpisa ugovora za službenu klupsku stranicu Šibenke oglasio se i Kakar:

-Jako sam zahvalan na prilici što sam došao igrati u Šibenik. Uzbuđen sam što dolazim u legendarni klub kao što je Šibenka i nadam se da ću svojom igrom pridonijeti sjajnom pobjedničkom programu- izjavio je drugi Amerikanac koji će ove sezone nositi narančasti dres.

26. travanj 2024 19:50