StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

U subotu Osijek na Baldekinu; Pavao Paić poziva navijače: S vama smo duplo bolja momčad

19. listopada 2018. - 14:11

Košarkaši GKK Šibenika s puno nepoznanica ušli su u novu sezonu. Sudeći prema prva dva kola opet bi to mogla biti lijepa godina za "narančaste". Momci trenera Mira Jurića veliki posao su napravili u prvom kolu svladavši Goricu na Baldekinu. Potom su dugo "u konopcima" držali favoriziranu Cibonu u Zagrebu, no nisu uspjeli doći do pobjede. Da su svladali "vukove", za Šibenčane bi to bio start za desetku:

- Odigrali smo dobro prvu utakmicu i pobijedili. U Zagreb smo išli kao autsajderi. Te utakmice je najlakše igrati. Pokušali smo, bili blizu pobjede, ali nismo uspjeli- analizira početak sezone Pavao Paić, mladi centar "građana".

Pravi ispit za Šibenčane bit će utakmica s Osijekom, koji na Baldekin dolazi u subotu u 19 sati. Slavonci imaju nekolicinu igrača koji su dobro poznati šibenskoj publici. Mustapića i Pavlovića, koji su igrali za ugasli Jolly te Domagoja Vrkića koji je nosio narančasti dres:

- Utakmica s Osijekom za nas će biti duplo teža od one s Cibonom. Od nas se očekuje da dobijemo, a to neće biti nimalo lako. Čujte, ne može se uvijek odigrati perfektno. Međutim, dobro treniramo i nadam se kako će naš dobar rad prenijeti i na parket i da ćemo odigrati na tragu utakmice s Cibonom- opet će Paić, koji je i sam dobro ušao u sezonu:

- Ma, moja igra je plod dobre igre cijele momčadi. Naročito, playa Martina Junakovića od kojega sve polazi i koji me "hrani" loptama- govori centar Šibenika.

Protiv Osijeka ćete igrati pred svojim navijačima. To je uvijek značajan vjetar u leđa?

- Jasno, mi smo na Baldekinu i uz svoje navijače dvostruko bolja momčad. Moram zahvaliti svim navijačima i Funcutima koji su u ponedjeljak, na radni dan, potegnuli do Zagreba, tako da je u Draženovom domu bilo više naših navijača nego Ciboninih- podvukao je Paić.

Trener "građana" Miro Jurić na pitanje kako treba igrati da bi se svladalo Osijek (polu) ozbiljno odgovara:

- Treba igrati dobro. Šalu na stranu, premda svaka utakmica sa sobom nosi drugu taktiku, mi nećemo odstupati od svog stila. Igrat ćemo agresivno, brzo, trkački moćno, ali bez srljanja, jer je Osijek iskusna ekipa koja bi to mogla kazniti- veli Jurić.

U prva dva kola Šibenčane je nosio već spomenuti Martin Junaković. Gorici je utrpao 31, a Ciboni koš manje:

- Martina znam dugo, čak sam s njim i igrao. Znam da oko njega kruži priča kao o "enfant terribleu", međutim ja s njim nemam nikakvih problema. Dapače, sjajno radi, trenira i igra. Ipak, teško je očekivati da svaku večer isporuči 30 poena- kazao je Jurić.

Junaković se dobro uklopio u momčad Šibenika, a što je s centrom Poščićem, koji je zadnji stigao na Baldekin:

- On je vrhunski momak, koji je puno toga prošao u karijeri. U Zagrebu je igrao 12,5 minuta i bio naš najglasniji navijač s klupe. Držim da je on pun pogodak i da će biti sve bolji kako sezona bude odmicala- zaključio je trener GKK Šibenika.

Utakmica GKK Šibenik- VROS Osijek počinje u 19 sati.

26. travanj 2024 12:08