StoryEditorOCM
Košarkanedaće na baldekinu

Ozljede dvojice važnih košarkaša poremetile Narančaste: Šibenka dovela šutera iz Slovenije, dolazi još jedan vanjski igrač

Piše Krešimir Gulin
16. kolovoza 2023. - 13:14

Optimistično je Šibenka još tamo početkom ljeta krenula u iduću sezonu. Među navijačima Narančastih odlično je sjela informacija kako će Šibenčani u novoj sezoni nastupati u ABA 2 ligu.

U skladu s tom najavom, počelo je i slaganje konkuretnog rostera. Angažiran je američki play Brown, potom BiH centar Topolović te perspektivni Babić iz Bosca koji neće imati nimalo lagan zadatak pokušati nadomjestiti odlazak Jambrovića koji je Baldekin zamijenio Višnjikom.

Međutim, da u redovima Narančastih ne bude sve ružičasto pobrinule su se ozljede. Jednako kao i lani, momčad trenera Damira Milačića zdravstveni problemi su poharali i prije nego što je počela sezona.

Tako je na operaciju zbog iskakanja diska morao centar Paić, a ‘pod nož‘ bi mogao i šuter Pleadin oko kojeg se trebalo vrtjeti puno toga u napadu Šibenke.

Budući da se radi o ozbiljnim ozljedama, Narančasti će duže vrijeme biti bez pomoći spomenute dvojice košarkaša. Stoga su na Baldekinu odlučili reagirati te su doveli 23- godišnjeg šutera Armina Hrštića, igrača iz BIH, koji je igrao u slovenskom Šenčuru:

- Planiramo angažirati još jednog vanjskog igrača i to bi bilo manje- više sve što se tiče igračkog kadra- rekao je Ante Nakić, predsjednik Šibenke.

Jedna od opcija je da novi ugovor sa Šibenkom potpiše Bruno Rebić, koji je još u procesu opravka od lanjske neugodne ozljede.

Osim već spomenutog Jambrovića, od lanjskog kadra na Baldekinu više ne stanuju playmaker Brocić te američki šuter Kakar.

Zato su ostali Skorić, Howard, Perković, Klarin... koji bi uz novopridošle i mlade šibenske snage (Šarić, Škugor, Bobek,...) trebali činiti okosnicu momčadi Šibenke koja će opet igrati na tri fronta:

- Odlučili smo igrati ABA 2 ligu kako bismo vidjeli gdje smo u odnosu na klubove iz regije. Osim toga, moramo znati što nam fali jer želimo u idućim sezonama pokušati izboriti i prvi razred regionalne lige- kazao je predsjednik Šibenke.

image

Ante Nakić, predsjednik Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

On je istaknuo kako će se Šibenik kandidirati za domaćinstvo jednog turnira ABA 2 lige.

Nakić je poručio kako je klub financijski konsolidiran te da imaju osiguranih oko 450 tisuća eura za novu sezonu, odnosno 95 posto proračuna:

- Jedino što nam nedostaje je generalno sponzor, ali i na tome radimo- poručio je Nakić.

Na Nakića se nadovezao i trener Damir Milačić:

- Uprava radi zaista dobar posao. Sretni smo što ne moramo razmišljati kad će biti plaća te gdje ćemo jesti i spavati. Zadovoljan sam odrađenim prijelaznim rokom. Vjerujem u igrače koje smo doveli. Imamo težak ulazak u sezonu u HT Premijer ligi (Split i Zadar), no sezona je maraton. Tek na kraju ćemo moći davati ocjene- zaključio je trener Šibenke.

27. travanj 2024 15:37