StoryEditorOCM
Košarkačetvrta za redom

Šibenka uvjerljivo svladala ‘fenjeraša‘u Trnskom i nastavila niz dobrih igara u domaćem prvenstvu

Piše K.G.
10. veljače 2024. - 17:42

Četvrta pobjeda u nizu Šibenke i čak 14. poraz za redom Bosca. Epilog je to susreta u Trnskom u kojem su Narančasti čak i lakše od očekivanja potvrdili status velikog favorita u srazu protiv ekipe koja je odavno počela pakirati kofere za put u niži rang natjecanja.

Momčad s Baldekina očito se jako dobro regenerirala nakon teškog proteklog tjedna u kojem su odigrali četiri utakmice u šest dana.

Barem neka doza neizvjesnosti tinjala je samo u prvoj četvrtini. Ako je i bilo kakvih dvojbi oko konačnog pobjednika, Šibenka je sve riješila u drugoj dionici kada je napravila 14 razlike za ogromnih plus 22 uoči odlaska na veliki odmor.

U toj drugoj četvrtini domaćin je postigao skromnih sedam koševa. No, na svoju žalost pokazali su da mogu i lošije pa su treću četvrtinu završili sa svega četiri ubačaja.

S druge strane, momčad trenera Josipa Pandže nije dizala nogu s papučice gasa te je nastavila dizati svoju prednost sve do konačnih plus 45.

Bila je to prigoda za trenera Šibenke da pruži dosta minuta svojim najmlađim igračima Šariću i Brajkoviću. Ipak, prvo ime dvoboja bio je raspoloženi Luka Skorić s 29 postignutih koševa.

Ovom pobjedom Šibenka se učvrstila na pozicijama koje će u konačnici voditi u play off.

Bosco- Šibenka 44:83 (18:26, 7:21, 7:18, 11:23)

ZAGREB- SŠD Boško Božić-Pepsi u Trnskom. Gledatelja 100. Suci: Nikola Perlić, Branimir Galić i Teo Miletić.

Bosco: Kos (5), Ivanković (6), Katanović (3), Bunn (9), Akrap (3), Krapić (7), Pavković (5), Petranović, Ćosić, R. Lukić (3), Valenti, Njegovan (2).

Šibenka: Skorić (29), M. Lukić (6), Klarin (14), Pleadin (3), Howard (4), Foreman (15), Babić (10), Perković (2), Šarić (5), Škugor, Brajković.

30. travanj 2024 15:20