StoryEditorOCM
Košarkaveć peto pojačanje

Šibenka slaže ozbiljan roster za novu sezonu: na Baldekin doveli slovenskog reprezentativca

Piše Krešimir Gulin
22. srpnja 2024. - 10:35

Na Baldekinu ovog ljeta misle ozbiljno. Ili, poslije lanjskog neugodnog posrtanja ove sezone uprava Šibenke slaže vrlo respektabilnu momčad i ne želi da se ponovi sličan kiks.

Podsjetimo, Narančasti su najprije riješili pitanje trenera angažiravši 31- godišnjeg Roka Jurlinu. Radi se o jednom od najtalentiranijih hrvatskih trenera, koji se doduše tek treba dokazati u seniorskoj košarci.

Potom je uslijedio niz potpisa ugovora s igračima. U tom kontekstu, predsjednik kluba Ante Nakić najavio je kako će do početka priprema trener Jurlina imati kompletiran igrački roster kako bi što uspješnije mogao uvježbati stil igre kojim želi da njegova momčad igra u narednoj sezoni.

Prema riječima novog trenera Narančastih to bi trebala biti atraktivna i brza košarka s puno posjeda.

Što se igrača tiče, prvi je svoj poptis na ugovor sa Šibenkom stavio iskusni povratnik- playmaker Martin Junaković. Uslijedila je objava angažmana krilnog igrača Filipa Vujičića iz Dubrovnika.

Treće novo ime u svlačionici ekipe s Baldekina je centar Josip Jukić, koji ima iskustvo igranja, među ostalim, u Splitu i Širokom.

Jurlina je posegnuo i u Zadrovo dvorište koje jako dobro poznaje budući da je radio u tamošnjem omladinskom pogonu. Za oko mu je zapeo 19- godišnji šuter Josip Badrak kojeg je privolio na dolazak na Baldekin.

image

Miha Škedelj, novi je igrač Šibenke

Naposljetku, u Šibenik je stigao i slovenski košarkaš Miha Škedelj. Riječ je o 25- godišnjaku rođenom u Novom Mestu, koji je od početka karijere igrao zatamošnju Krku, tako da mu je Šibenka prvi klub van njegove zemlje.

- Veselim se novim prilikama i promjeni okoline – kazao je Škedelj za službene stranice Kluba:

‘Kad smo pričali i prije potpisa stekao sam dobar dojam, pozitivnu vibru i atmosferu i nadam se da će takva biti i cijela sezona pred nama. Maksimalno ću se potruditi da pomognem klubu i da svi zajedno dođemo do što boljih rezultata. Jedva čekam da upoznam svoje nove suigrače i da krene sezona. Nadam se da će dvorana biti puna i da će nas navijači pratiti cijelu sezonu- poručio je Škedelj nakon potpisa.

Trener Šibenke naglašava kako je izuzetno zadovoljan što je realiziran posao dovođenja Mihe Škedelja u Šibenku:

- Definitivno nije bilo lako, međutim, kada sam saznao da je Škedelj slobodan, preko nekih svojih kanala sam upregnuo sve svoje moći da ga pokušamo dovesti u Šibenku i uspjeli smo ga uvjeriti u dobar projekt i viziju luba u kojoj se on našao. Sigurno da mi je drago što ćemo u narednoj sezoni surađivati.

On dolazi iz jednog sređenog sustava. Cijelu svoju karijeru je proveo u Krki iz Novog Mesta. Svi znamo što je Krka, ima iza sebe sedam godina ABA 1 Lige i dvije godine NLB ABA 2 Lige. Miha je svih svojih devet sezona proveo u Krki i sigurno je da dolazi sa jedne veće razine i da će za nas predstavljati veliko pojačanje na pozicijama 4 i 3- istaknuo je Jurlina.

Uz sve to, Škedelj je bio i na spisku seniorske reprezentacije Slovenije:

- Mislim da će Škedelj dodati novu vrijednost na naš dosadašnji roster i to ne samo igračku nego i ljudsku s obzirom da znam da je dobar i karakteran momak, dobar za ekipu. Voli trenirati i raditi i sigurno da će i publika to prepoznati. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju i da će u narednoj sezoni napredovati i pokazati još bolje igre- naglasio je trener Šibenke.

Škedelj je u dresu Krke prošle sezone u projeku ubacivao 8,9 koševa i imao 5,6 skokova.

Dovođenjem Škedelja, čini se kako je Šibenka vrlo blizu kompletiranju rostera za iduću sezonu u kojoj će osim u domaćim natjecanjima ponovno nastupati i u ABA 2 ligi.

Jer, trener Jurlina uz novopridošle igrače ima i solidan kostur iz lanjske sezone- Klarin, Pleadin, Paić, Babić... a moguće je da na Baldekinu ostane i pouzadni Srbin Lukić.

 

08. rujan 2024 01:24