StoryEditorOCM
Košarkaneugodan poraz

Šibenka stradala kod ‘fenjeraša‘ u Jazinama: loša obrana i katastrofalna šuterska večer Narančastih

Piše Krešimir Gulin
25. ožujka 2022. - 20:01

Košarkaši Šibenke nisu uspjeli vezati dvije gostujuće pobjede na otvaranju Lige za prvaka. Nakon odlične partije i slavlja u Sinju, Narančasti su odigrali jako loše u Jazinama kod 'fenjeraša' Sonik Puntamike, koja je zasluženo došla do prve pobjede nakon tri mjeseca

Momčad trenera Damira Milačića razloge poraza prvenstveno treba tražiti u lošoj obrani, što su iskoristili šuterski raspoloženi domaćini koji su zabili čak 15 trica uz visokih 50 posto ubačaja.

S druge strane, Narančasti su pogodili tek pet šuteva iza linije 6,75, uz tek 23 posto uspješnosti.

U prvom poluvremenu rezultat je bio kao na klackalici, išao je čas na jednu, čas na drugu stranu. Šibenka nije igrala ni izbliza dobru obranu kao u prošloj utakmici s Alkarom. Narančasti su se silno mučili s vanjskim šutom Zadrana koji su u prvih 20 minuta ubacili čak sedam trica.

Prednjačio je Dino Palčić s četiri pogotka izvan linije za tri poena. Zbog loše obrane izostali su i lako koševi koji su krasili Šibenčane u Sinju.

Za razliku od domaćina, Šibenka je imala poprilično loš šut za tricu (2/9) u prvom poluvremenu, tako da su rezultatski priključak držali ponajviše zahvaljujući vižljastom Amerikancu Thomasu (12 koševa). Prava je šteta za goste što su premalo koristili sigurnog Paića pod obručima.

U trećoj četvrtini stvari su se dodatno pogoršale za Šibenku. Nezaustavljiv za Narančaste bio je Emilio Banić koji je u toj dionici postigao čak 18 koševa. Inače, Banić je nedavno stigao u Sonik iz drugoligaša Jazina, koji su praktički razvojna momčad Zadra.

Konačno, u zadnjoj četvrtini Šibenka je podigla agresivnost u obrani. Međutim, pokazalo se da je to bilo prekasno. U završnici je što se tiče Narančastih sve u svoje ruke uzeo Thomas. S dvije uzastopne trice doveo je Šibenku na minus tri (75:78), ali dalje nije išlo...

U idućem kolu, Šibenka dočekuje Osijek, a ta utakmica igra se na Baldekinu u srijedu 30. ožujka u 18 sati.

image

Damir Milačić, trener Šibenke

Jure Mišković/Cropix

Sonik Puntamika- Šibenka 86:82 (20:22, 23:20, 24:15,19:25)

ZADAR- Dvorana u Jazinama. Gledatelja. Suci: Denis Hadžić, Frane Mjeda i Andrea Đuraki.

Sonik Puntamika: Bubić, Marić (11), Palčić (20), Banić (30), Šarlija (6), Zelanto, Ninčević, Pavin, Prskalo (9), Bašić, Brzoja, Ćutuk (10).

Šibenka: Arslanagić (13), Thomas (28), Rebić, Gulin (11), Bašić, Grgurica. Solomun (4), Antić, Jambrović, Pleadin, Paić (15), Sinovec (11).

28. travanj 2024 18:54