StoryEditorOCM
Košarkavađenje na Baldekinu

Šibenka protiv Zaboka traži prvu ovosezonsku pobjedu; Trener Milačić: Nemamo se što lagati u vezi ove utakmice

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2021. - 10:32

Košarkaši Šibenke loše su otvorili sezonu. Dožvijeli su tri uvjerljiva poraza, od čega dva u domaćem prvenstvu (Gorica i Sonik Puntamika) te jedan u Alpe Adria Cupu(Levicki Patrioti).

Stoga Narančastima u subotnjoj utakmica sa Zabokom na Baldekinu u trećem kolu HT Premijer ligi gotovo da se nameće imperativ pobjede. To više što Zagorci izgledaju kao protivnik po mjeri, budući da su i oni s dva startna minusa na kontu.

U tom smisliu jasan je i Patrik Jambrović koji je nakon pet sezona provednih u Zaboku ovog ljeta preselio na Baldekin:

- To je utakmica koju jednostavno moramo dobiti! No, ne smijemo se zavaravati da će nam biti lako. Zabok ima dva 'velika' centra, ali i neiskusnu vanjsku liniju. Nadam se i podršci naših navijača- kazao je Jambrović.

Slično razmišlja i Damir Milačić, trener Šibenke:

- Nemamo se što lagati u vezi utakmice sa Zabokom. To će biti utakmica puna tenzija u kojoj moramo ići na pobjedu. Imamo mali deficit na bekovskim pozicijama, kratki smo u toj rotaciji gdje bi sa agresijom mogli puno napraviti. Nema nam Klarina i pitanje je dokle nam njega neće biti, a i sa Rebićem imamo velikih problema sa njegovom bolešću.

Ekipa Zaboka je krenula u sezonu sa dva poraza i gledaju na ovu utakmicu kao na vađenje isto kao i mi.

Međutim, mi igramo na domaćem terenu i bez obzira što je ekipa mlada i neiskusna nećemo se skrivati od nekog imperativa. Idemo pobijediti  i napraviti dobru atmosferu za ono što nam slijedi. Sezona je duga, moramo ustrajati i vjerovati u ove momke- istaknuo je Milačić.

Utakmica Šibenka- Zabok igra se u subotu u 18 sati u dvorani na Baldekinu.

26. travanj 2024 18:45