StoryEditorOCM
Košarkane ide, pa ne ide...

Nastavljen crni niz Šibenke i u Draženovu domu: Cibona u drugom poluvremenu dodala gas i prelomila utakmicu

Piše Krešimir Gulin
10. ožujka 2021. - 19:49

Crni niz Narančastih nastavljen je i u Draženovom domu. Ili, Šibenka je protiv Cibone upisala i četvrti uzastopni poraz.

Međutim, trener gostiju Dženan Rahimić može biti donekle zadovoljan jer je dobio željenu nešto bolju reakciju momčadi u odnosu na jako lošu prošlu utakmicu s Goricom na Baldekinu. Naime, Narančasti su veći dio prvog poluvremena bili u rezultatskom priključku s favoriziranim Vukovima.

Premda je vidljivo kako je MVP hrvatskog prvenstva Amerikanac Freeman u padu forme, jer je prvi koš ubacio tek u 13. minuti (isto kao i protiv Gorice), Šibenka se dobro držala prvenstveno zahvaljujući pogocima Širka i Mikovića. Ugodan je bio za Šibenčane pogled na semafor sve do pred kraj druge četvrtine kada su imali pristojan minus (26:30). No, začas je Cibona tricama Marića i Mustapića napravila seriju 11:0 i stekla prvo osjetnije vodstvo.

U drugom poluvremenu Cibosi su dodali još gasa, razigrao se i potencijalni NBA igrač Roko Prkačin. S druge strane, bez goriva su ostali šibenski motori, pa je Rahimićeva momčad pet i po minuta postila bez koša. Dakle, bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će Cibona pobijediti. Vrtuljak se zaustavio na brojci 23.

Istaknimo kako je Rahimić ispunio najavu da će proširiti rotaciju, tako da je u početnoj petorci zaigrao Vlaić. Minute za hrvanje pod obručima s iskusnim Planinićem dobio je golobradi Antić, jednako kao i Klarin i Živković za čeličenje na vanjskim pozicijama. Razlog tomu je i podatak kako je Narančastima pod Tornjem falilo nekoliko važnih igrača iz rotacije (Pleadin, Gulin i Andabaka).

Cibona- Šibenka 80:57 (18:12, 23:18, 18:10, 21:17)

ZAGREB- Košarkaški centar 'Dražen Petrović'. Bez gledatelja. Suci: Alfred Jovović, Jelena Tomić, Nikola Perlić.

Cibona: Radovčić (5), Planinić (14), Marić (8), Mustapić (11), Buljević (2), Novačić (11), Prkačin (8), Gnjidić, Branković (5), Drežnjak (14), Markota, Nakić (2).

Šibenka: Freeman (14), Šarić (8), Živković (2), Bašić (3), Solomun (7), Antić, Klarin (4), Miković (8), Vlaić (2), Širko (9), Jurković.

27. travanj 2024 00:10