StoryEditorOCM
Košarkabolan udarac

Nastavlja se crni niz Narančastih! Šibenka ozbiljno ugrozila plasman u play off

Piše Krešimir Gulin
3. travnja 2024. - 20:17

Nastavlja se crni niz Narančastih! Ili, košarkaši Šibenke su na gostovanju kod Škrljeva upisali i šesti uzastopni poraz u prvenstvu Hrvatske. Sada momčadi trenera Josipa Pandže ozbiljno ‘visi‘ plasman u doigravanje, koji se ne tako davno doimao kao sigurna oklada.

U prvih 20 minuta Šibenka je igrala košarku koja nije baš za sladokusce. Srećom po Pandžu u momčadi je imao dvojicu raspoloženih igrača, pa je njegova momčad na veliki odmor otišla s plus šest (42:36), unatoč deficitu u skoku i čak 11 izgubljenih lopti.

Ta dvojica raspoloženih bili su Luka Babić i Marko Lukić koji su kombinirano ubacili čak 27 koševa. Zato su apsolutni dužnici ostali Starovlah, Pleadin i Klarin.

U drugom poluvremenu, Šibenčani su započeli još lošije. Na početku treće četvrtine više od tri minute nisu uspjeli postići koš. Iskoristili su to domaćini i mini serijom (7:0) stigli do prvog vodstva na utakmici (43:42).

Dosta neraspoloženih bilo je u redovima Šibenke, ali nevjerojatno je koliko je strpljenja Pandža imao sa Starovlahom koji mu ničim nije vratio veliki broj minuta.

Unatoč blijedoj izvedbi Šibenka je dovukla susret u neizvjesnu završnicu. Tricom Pleadina na ulasku u posljednju minutu gosti su stigli na minus tri (77:80). Imali su Šibenčani i napad za eventualno izjednačenje, no polaganje je promašio Lukić.

Na to se nadovezao već ‘opjevani‘ Starovlah s dvije osobne pogreške pa su Stanojević i Hollowell s linije slobodnih bacanja zaključili pobjedu Škrljeva.

Nije ni moglo bolje završiti za Šibenku koja je igrala košarku bez glave i repa o čemu najbolje svjedoči statistički podatak od čak 22 izgubljene lopte!?

Inače, Šibenka je u Kostreni igrala bez američkog braniča Foremana. Razlog je čisto administrativne prirode jer ekipa u hrvatskom prvenstvu ne smije imati više od četiri stranca u zapisniku, a Narančasti ih u rosteru imaju ukupno čak pet. I taj podatak sugerira kako se ove sezone na Baldekinu nespretno slagala igračka križaljka.

Notirajmo kako je već drugu utakmicu za redom na klupi bio centar Paić, koji je zbog ozljede van stroja. Međutim, igrač koji je trebao biti stožerni još uvijek nije upisao prve minute.

Škrljevo- Šibenka 85:80 (15:21, 21:21, 20:13, 29:25)

KOSTRENA- Gradska sportska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Alfred Jovović, Gordan Terlević, Hrvoje Muhvić.

Škrljevo: Whitney (15), Bart (10), Krajina (12), Gulin (7), Šljivarić (5), Svoboda (4), Salopek, Rajković, Šarić, Ćošić, Hollowell (17), Stanojević (7).

Šibenka: Skorić (9), Lukić (17), Klarin (5), Pleadin (5), Howard, Babić (21), Topolović (19), Starovlah (2), Perković (2), Paić.

30. travanj 2024 19:26