StoryEditorOCM
Košarkaroko jurlina

Mladi Zadranin na klupi Šibenke: uprava kluba s Baldekina opet se odlučila kockati s neiskusnim trenerom

Piše Krešimir Gulin
10. lipnja 2024. - 10:52

Roko Jurlina (31) novi je trener košarkaša Šibenke, objavili su iz kluba s Baldekina. Ono o čemu se šuškalo u kuloarima proteklih dana sada je dobilo i službenu potvrdu. Aktualni izbornik hrvatske juniorske U18 selekcije sa Šibenkom je potpisao ugovor na iduće tri sezone.

U košarkaškim krugovima mladi Zadranin slovi za vrlo talentiranog trenera, koji je radio dobar posao s mlađim kategorijama, kako u Zadru tako i reprezentaciji.

Međutim, Jurlina ima jako malo iskustva s vođenjem seniorskih ekipa. Dakle, čelnici kluba s Baldekina odlučili su se još jednom kockati s relativno neiskusnim trenerom. Nešto slično su napravili i početkom ove kalendarske godine kada su umjesto Damira Milačića angažirali Josipa Pandžu. Taj eksperiment nije dobro završio...

Što kriti kako je dio igrača i gotovo cijela šibenska košarkaška javnost smatrala kako je u novoj sezoni prigodu da samostalno povede momčad Šibenke konačno trebao dobiti Petar Maleš, koji je lani dvaput uskakao na klupu Narančastih kao vršitelj dužnosti.

image

 Ante Nakić

Nikša Stipaničev/Cropix

No, čelnici Šibenke mislili su drugačije i kormilo kluba su prepustili Jurlini. Evo što je o njegovom imenovanju kazao Ante Nakić, predsjednik Šibenke:

- Duže vrijeme smo pratili rad trenera Jurline. Jako nam se sviđa kako na terenu izgledaju ekipe koje on trenira i vodi, te je bio naš prvi izbor. Prošle zime smo ostvarili prve kontakte, međutim suradnja zbog njegovih obveza tada nije bila moguća. Vjerujemo da je ono što Roko prezentira i predstavlja kao trener točno ono što u ovom trenutku trebamo.

Istog trenutka smo se pronašli oko vizije i načina na koji bi Šibenka trebala izgledati u sljedeće tri sezone. Roko je mlad, ambiciozan i po meni najperspektivniji košarkaški trener u Hrvatskoj koji uz trenersku ima i diplomu pravnog fakulteta. Idemo raditi teško, pošteno i bez velikih najava. Dat ćemo sve od sebe da ovo ljeto složimo jednu karakternu, mladu, kvalitetnu i respektabilnu ekipu koja će na parketu biti spremna za klub i navijače dati zadnji atom snage.

Roku želim dobrodošlicu u klub, da zajednički u sljedeće tri sezone dođemo na puno veću razinu, mi kao klub i Roko kao trener– istaknuo je prvi čovjek kluba s Baldekina.

Jurlina je bio talentirani igrač koji je prošao sve mlađe selekcije Zadra i Hrvatske reprezentacije. Karijeru je morao prekinuti zbog teških ozljeda koljena.

U ljeto 2021. bioje pomoćni trener U15 i U14, zatim 2023. glavni trener U16 reprezentacije kada je osvojeno zlato na Europskom prvenstvu B divizije u Rumunjskoj te 2024. kada je postao izbornik juniorske U18 selekcije.

Vlasnik je dvije diplome. Pravnog i Kineziološkog fakulteta.

image

 Roko Jurlina

Luka Gerlanc/Cropix

- Čast mi je i zadovoljstvo da sam postao glavni trener kluba s dugogodišnjom košarkaškom tradicijom kao što je Šibenka. Ovim putem zahvaljujem Upravi na pruženom povjerenju. Vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine koje bih trebao provesti u Šibeniku, napraviti napredak u svim segmentima kluba.

U razgovorima s Upravom osjetio sam da imamo sličnu košarkašku viziju, nadam se da ćemo zajedničkom suradnjom Uprave, stručnog stožera, igrača i naravno neizostavnih navijača, ostvariti dobre rezultate i sve zacrtane ciljeve.

Od sezone očekujem da ćemo za razliku od prošle godine biti zdravi. To je prvi preduvjet da iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec postanemo sve bolji i ostvarujemo napredak, kako timski tako i individualno. Ne bojim se izazova jer dolazim iz Zadra koji je isto tako košarkaški možda i najzahtjevnija sredina u Hrvatskoj. Mislim da ću napornim radom, kao i do sada, uspjeti ostvariti ciljeve i napraviti dobar posao- kazao je Roko Jurlina, novi trener Šibenke nakon potpisivanja ugovora s Narančastima.

10. lipanj 2024 10:52